Hoteldirektør ny kusk i kampen om erhvervsdanmark

Jens Mathiesen blev i sidste uge udnævnt som ny formand for Dansk Erhverv, hvor han skal være den samlende figur for 17.000 medlemsvirksomheder. Med titlen som administrerende direktør i Scandic Hotels tager den nye formand kampen om medlemmerne op med ærkerivalen Dansk Industri.

Dansk Erhvervs nye formand, Jens Mathiesen, kommer ikke til at ligge på den lade side, når han skal forsøge at samle organisationens 17.000 medlemmer med meget blandede interesser. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Erhvervs nye formand vækker med direktørjob, bestyrelsesarbejde samt kone, tre børn og en carboncykel parkeret på privatfronten en vis genkendelighed i erhvervslivet. Jens Mathiesen er en mand, som har fulgt alfarvejen direkte til formandskabet i Dansk Erhverv, hvor hans opgave bliver at samle organisationens 17.000 medlemmer med modstridende interesser.

Selv forklarer Jens Mathiesen, at hans vigtigste opgave som formand netop bliver at fungere som en samlende person, både i forhold til den strategi, der er lagt, og i forhold til medlemmer og medarbejdere i Dansk Erhverv.

Jens Mathiesen er 47 år og uddannet inden for shipping. Den branche har han dog sagt farvel til til fordel for turistbranchen, hvor han i dag slår sine folder som administrerende direktør for Scandic Hotels. Han kom mere eller mindre tilfældigt ind i turistbranchen og blev sat i spidsen for Scandic Hotels i 2008 kort tid efter, at kapitalfonden EQT havde købt Danmarks største hotelkæde.

Omtrent samtidig ramte finans­krisen, så arbejdsopgaven kom for den nye administrerende direktør til at handle mere om at navigere hotelkæden igennem en tid med økonomisk krise end at arbejde på den vækstplan, som EQT havde lagt for sin investering. Jens Mathiesen kom helskindet igennem krisen, og i december sidste år var han med til at føre Scandic Hotels på børsen i Sverige.

Rammevilkår i fokus

Med erfaring fra turisme får Dansk Erhverv en formand med viden om vigtigheden af de rette rammevilkår, og netop ramme­vilkår ligger Jens Mathiesen meget på sinde. Det er, siger han, afgørende at justere for erhvervslivets rammebetingelser, hvis Danmark fortsat skal være konkurrencedygtigt i den benhårde globale konkurrence.

Foruden sit arbejde hos Scandic Hotels har Jens Mathiesen erfaring fra bestyrelsesarbejde i Wonderful Copenhagen og Vækstforum Hovedstaden.

Han ser sig selv om en »bredere profil end en, der kun dækker turisme«, og der bliver under alle omstændigheder brug for et bredt fokus som formand for Dansk Erhverv, hvor kampen om medlemmer indimellem er indædt mod ærkerivalen Dansk Industri.

Jens Mathiesen bliver den tredje formand for Dansk Erhverv siden fusionen mellem Dansk Handel & Service og HTS i 2007. Han overtager formandsstolen fra direktøren for F-Group og Fona-butikkerne, Michael Kjær, som har haft pladsen de seneste seks år.

Som ikke så få erhvervsmænd sidst i 40erne er Jens Mathiesen den glade ejer af en carbon-racercykel. Fodbold var ellers den altoverskyggende interesse i mange år, men med alderen har kroppen det bedst med at motionere siddende på en cykel.

Jens Mathiesen bor i Dragør med sin hustru Trine. Sammen har de tre børn i teenagealderen.