Scandic åbner nyt kæmpehotel midt i København

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

En illustration af det nye Scandic-hotel på Kalvebod Brygge. PR-foto Fold sammen
Læs mere

Godmorgen,

I dagens morgenoverblik skal vi se nærmere på et lækket udspil fra regeringen, som viser, at der kan være skattelettelser på vej. Vi skal høre en opsang fra Karsten Dybvad.

Men først skal vi til Kalvebod Brygge midt i København, hvor et af byens største hoteller skal opføres.

1
Scandic åbner sit største hotel i Danmark

Nordens største hotelkæde, Scandic, gør klar til at opføre deres største hotel midt i København. Hotellet skal ligge på Kalvebod Brygge og have 632 værelser. Det skriver Børsen. Dermed bliver Scandics nye satsning det fjerdestørste hotel i København, blot overgået af Bella Sky, CabInn i Ørestaden og Tivoli Hotel.

Hotellet ventes at stå klar i 2021 og vil udover de mange værelser også have flere restauranter, fitnesscentre og konferencefaciliteter.

Ejerkredsen er et norsk joint venture, som består af Havfonn AS og Hathon Holding, som blandt andet ejes af den styrtende rige Thon-familie. De har tidligere været aktive på Københavns ejendomsmarked, men trak sig tilbage før finanskrisen.

VisitDenmark er lettede over Scandics planer. Turisterne strømmer til København, og der er brug for flere værelser, siger Jan Olsen, der er adm. direktør i Visit Denmark.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
DI-chefen til Christiansborg: Send ikke regningen til jeres børnebørn

Industriens førstemand, DI-topchef Karsten Dybvad, advarer om, at regeringen efterlader en regning i børneværelset, hvis politikerne ikke formår at budgettere mere ansvarligt.

Helt konkret er Karsten Dybvad bekymret over, at politikerne tillader en situation, hvor der er underskud på den offentlige saldo i en periode, hvor dansk økonomi ellers er i topform. Flere prognoser peger på, at væksten ser ud til at overstige 2 pct. for første gang siden finanskrisen, mens beskæftigelsen rammer et rekordhøjt niveau. Alligevel er 10'erne kendetegnet ved store offentlige underskud.

»Man må spørge sig selv: Når vi er så tæt på at have brugt kapaciteten i økonomien – og vi stadigvæk har underskud – hvornår kan vi så få tingene til at hænge sammen, hvis ikke vi kan nu?« spørger DI-direktør Karsten Dybvad.

Læs hele historien i Berlingske Business.

Business anbefaler

3
Medie: Regeringen vil lette skatter og afgifter med 22 milliarder

Politiken har fået fingrene i et skatteudspil fra regeringen, som viser, at de ønsker at lette skatter og afgifter for op mod 22 milliarder kr.

Af dokumenterne fremgår det blandt andet, at regeringen vil skrotte loftet over beskæftigelsesfradraget og indføre et nyt jobfradrag. De ændringer forventes at sænke skatten på den sidst tjente krone med 2,7 procentpoint, ligesom det vil betyde, at danskere i den lavere ende af indkomstskalaen kan slippe op mod 4000 kroner billigere om året.

En række økonomer har set udspillet og vurderer over for Politiken, at det først og fremmest vil have gavn for den rigeste del af danskerne. Det skyldes, at man vil fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget og sænke registreringsafgiften.

De kommende skatteforhandlinger ventes at finde sted i løbet af efteråret.

4
Ryanair og Lufthansa kredser om resterne af Air Berlin

Flere store europæiske flyselskaber er interesserede i at købe resterne af Air Berlin, som i sidste uge blev erklæret konkurs. Det skriver Reuters.

Blandt andet melder Ryanairs topchef, Michael O'Leary, sig interesseret i at købe hele Air Berlin, som var et af Europas største flyselskaber. De mange korte rejser fra Berlin til resten af Europa passer godt ind i Ryanairs portefølje, siger O'Leary. Prisen kan dog skræmme ham væk.

»Vi ved ikke, hvor meget selskabet skal omstruktureres, hvor mange penge Air Berlin taber, og hvordan de kunne tabe så mange penge i et marked, hvor vi tjener penge,« siger han til Reuters.

Også Lufthansa melder sig interesseret i at købe dele af selskabet. Særligt ruterne til Grækenland og Spanien er angiveligt interessante for Lufthansa.

Det skal investorerne holde øje med

Nordeas seniorstrateg, Morten Hessner, giver sit bud på, hvad investorerne i dag skal lægge særligt mærke til.

 • Kl. 14:30 kommer antallet af nytilmeldte ledige i USA, og markedet forventer omkring 238.000 personer. Arbejdsløsheden falder fortsat i USA og afspejler en robust økonomi, der fortsat skaber mange job og giver virksomhederne gunstige vilkår for at øge både omsætning og indtjening.
 • kl. 16 kommer der nye tal for antallet af bolighandler med eksisterende huse i USA for juli, hvor markedet forventer en stigning på 0,9 pct. sammenlignet med juni. Tallet ses af de finansielle aktører, som en god indikator på, hvor positivt husholdningerne i USA ser på den økonomiske situation.

 • Det er også i dag, at den store pengepolitiske konference i Jackson Hole starter, men det er først i morgen, at nogle af de store talere holder indlæg.

Det sker ellers i dag

Her til morgen præsenterer både Norge og Storbritannien tal for den seneste BNP-vækst.

Der kommer også en del regnskaber fra danske virksomheder i løbet af dagen:

 • Alm. Brand
 • Scandinavian Tobacco
 • SimCorp
 • Zealand Pharma

Du kan følge med i det hele på Business Live.

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder ligger med en blandet udvikling torsdag morgen.

 • Nikkei 225: -0,2 pct.

 • Hongkongs Hang Seng: +0,6 pct.

 • Sydkoreas Kospi: +0,5 pct.

 • Indiens BSE Sensex: +0,1 pct.