Fredagens aktier: Ambu revancherede på blodig dag

Ambu revancherede fredag noget af ugens tab, der er kommet i kølvandet af selskabets nedjustering mandag, på en dag hvor det danske C25-indeks faldt 1,0 pct. til 1129,68.

Juan Jose Gonzalez er netop udnævnet til topchef i milliardvirksomheden Ambu efter at den tidligere og mangeårige topchef blev fyret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Aktien i medicoselskabet lukkede 2,3 pct. højere i 95,42 kr. efter et fald på samlet 10,7 pct. de foregående fire handelsdage.

»Aktien er kommet lidt til hægterne efter nedjusteringen, og den er ved at finde fodfæste igen, nu hvor katten er ude af sækken. Men der har ikke rigtig været nyt ude i dag«, vurderer Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Fredag fortalte Ambus topchef, Juan-José Gonzalez, til Bloomberg News, at investorerne bør forberede sig på volatilitet i aktien, nu hvor selskabet "går ind i meget store markeder".

Faldet i det danske eliteindeks var en smule større end det, der blev set på tværs af Europa, hvor de ledende indeks i Frankrig, Storbritannien og Tyskland lå 0,1 til 0,2 pct. lavere.

Det kan ifølge Martin Munk skyldes, at Novo Nordisk, der er det selskab, der vægter tungest i C25, faldt 2,3 pct. til 332,95 kr. Han vurderer, at markedet den kommende uge vil være afventende:

»Vi går ind i en rigtig spændende uge, hvor præsidenterne for USA og Kina formentlig skal mødes til G20-mødet sidst på ugen. Markedet vil være afventende frem mod det«, vurderer han.

REBOUND TIL BANKAKTIER

Banksektoren havde fredag en bedre dag end markedet, hvor Danske Bank-aktien var en af de få, der klarede frisag i et ellers langt overvejende rødt C25-indeks.

Trods en mindre kursmålssænkning fra SEB steg aktien 0,3 pct. til 103,90. Jyske Bank-aktien faldt 0,1 pct. til 239,40 kr., mens Sydbank-aktien faldt 0,9 pct. til 127,20 kr.

Sektorens udvikling var ifølge Martin Munk et mindre rebound, oven på at sektoren i løbet af ugen var en af de få, der faldt:

»Sektoren er faldet på grund af de dueagtige signaler fra centralbankerne, der ikke er vand på deres møller. Det er svært at skabe toplinjeindtægter i et miljø, hvor renten sendes ned«, vurderer senioraktierådgiveren.

DNB var fredag ude at skære i sit kursmål for Pandora-aktien. Det blev sat ned med 70 kr. til 250 kr., mens anbefalingen "hold" blev gentaget. Aktien faldt 1,1 pct. til 227,10 kr.

KURSPLUS TIL KOMMENDE C25-AKTIE

Uden for det danske eliteindeks steg Maersk Drilling, der mandag afløser Sydbank i C25-indekset. Aktien, der på børsen går under navnet The Drilling Company of 1972, steg 3,1 pct. til 487 kr.

Selskabet offentliggjorde fredag, at salget af jack up-riggen Giant er blevet gennemført. Det indbringer en encifret millionindtægt før skat målt i dollar.

Danske Andelskassers Bank, DAB, opjusterede fredag forventningerne til 2019 for anden gang. Der ventes nu et overskud før skat på 320-360 mio. kr. mod tidligere 300-355 mio. Aktien steg 5,4 pct. til 7 kr.

Softwareselskabet Cbrain præsenterede fredag en aftale med støvsugerproducenten Nilfisk om leverance af sit F2-system, hvilket investorerne kvitterede for ved at sende aktien op med 4,3 pct. til 31,90 kr.

SEB løftede fredag sit kursmål for aktien i Ringkjøbing Landbobank med knap 10 pct. til 391 kr., mens anbefalingen "sælg" blev gentaget. Aktien faldt 0,2 pct. til 432 kr.

/ritzau/FINANS