Nyhedsvarsel
Business

Finanstilsynet afviser ny Danske Bank-topchef

Danske Bank har fået et højst overraskende nej af Finanstilsynet til at ansætte Jacob Aarup-Andersen som ny topchef.

Jacob Aarup-Andersen er tidligere blevet kaldt Danske Banks kronprins, men Finanstilsynet vurderer nu, at den 40-årige chef for Wealth Management har brug for længere tids erfaring for at blive topchef i Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jacob Aarup-Andersen bliver ikke Thomas F. Borgens efterfølger i Danske Bank.

Det står klart, efter Finanstilsynet har vendt tommelfingeren nedad til, at den 40-årige bankmand kan blive topchef for Danmarks største bank.

Danske Bank havde ellers udset Jacob Aarup-Andersen som ny topchef. En stilling som kræver Finanstilsynets godkendelse.

»Finanstilsynet har foreløbigt vurderet, at de anser kandidaten for velkvalificeret på mange områder, men vurderer, at der er behov for længere tids erfaring, herunder med visse af Danske Banks forretningsområder. Danske Banks bestyrelse tager tilkendegivelsen til efterretning og har tilbagekaldt ansøgningen,« oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

Banken oplyser samtidig, at den fortsætter jagten på en ny topchef. Indtil videre fortsætter Jesper Nielsen som midlertidig administrerende direktør.

Thomas Borgen trak sig som topchef for Danske Bank i september på grund af skandalen om hvidvask.

Bestyrelsesformand i Danske Bank, Ole Andersen, meddeler, at bankens bestyrelse tager Finanstilsynets tilkendegivelse »til efterretning«. Han oplyser samtidig, at bestyrelsen er i dialog med med andre potentielle kandidater, at den nu vil fortsætte rekrutteringsprocessen »med henblik på at finde den bedst egnede til jobbet«.

Jacob Aarup-Andersen fortsætter i sin nuværende stilling som chef for Wealth Management og som medlem af bankens direktion.

»Jeg er stolt og glad over, at Danske Banks bestyrelse anbefalede mig som administrerende direktør, hvilket er et stort skulderklap. Jeg tager naturligvis Finanstilsynets tilkendegivelse til efterretning og noterer mig deres begrundelse,« siger Jacob Aarup-Andersen i meddelelsen.