Fætter BR's potentielle køber nægter at sælge Harry Potter-legetøj

Den britiske legetøjkæde The Entertainer, som har været i spil til at overtage konkursramte Top-Toy, er ejet af et kristent ægtepar, som blandt andet afviser at sælge Harry Potter-legetøj og legetøjspistoler. Kæden har omkring 150 butikker i Storbritannien og købte yderligere 57 fra en konkurrent i december.

28. december meddelte legetøjsgiganten Top-Toy, som står bag Fætter BR og Toys’R’Us, at de var gået konkurs. Konkursbegæringen har betydet, at Top-Toys mere end 2.000 fuldtidsansatte medarbejdere i hele Norden har mistet jobbet, og at ledelsen af Top-Toy er overtaget af et kuratel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Hvis Fætter BRs fremtid skal sikres, ser det ud til at være den engelske legetøjsgigant The Entertainer, der skal puste liv i gløderne.

Legetøjskæden havde ifølge Børsen ikke tid nok til at afslutte forhandlingerne om et køb af Fætter BR-ejer Top-Toy i december, og afviste derfor handlen.

The Entertainer blev stiftet i 1981 af ægteparret Catherine og Gary Grant, som åbnede den første af kædens legetøjsforretninger i byen Amersham sydøst for London.

Sidenhen er familievirksomheden vokset til at blive Storbritanniens største legetøjskæde, blandt andet efter at flere konkurrenter er gået konkurs.

Salget har eksempelvis det seneste år været hjulpet på vej af konkurrenten Toys’R’Us' konkurs i marts.

Det er imidlertid ikke kun den forretningsmæssige succes, The Entertainer er blevet kendt for. Stifter og ejer Gary Grant er stærkt troende kristen og holder derfor altid butikkerne lukket om søndagen – også selv om det koster millioner af pund i indtægter.

Britiske medier har desuden flittigt rapporteret om, hvordan Grant beder for sine rivaler i modgangstider og afviser at sælge legetøj, der ifølge ham er okkult – eksempelvis Harry Potter-legetøj. Heller ikke en række forskellige typer legetøjspistoler kan købes i The Entertainer.

Det har imidlertid ikke forhindret The Entertainer i løbende at hæve indtægter, som i løbet af 2017 steg med 38 pct. til omkring 100 mio. kroner. Samme år omsatte The Entertainer for omkring halvanden milliard kroner.