Digitalt oplevelsescenter i Nordhavn kopieres til udlandet

Mere end 5.000 erhvervsfolk, offentlige ledere og studerende har det seneste års tid lagt vejen forbi Nordhavn for at få inspiration til at bruge ny teknologi til nye produkter og løsninger i et nyt center etableret af tyske SAP.

SAPs øverst ansvarlige for digital transformation, Jesper Schleimann, har haft besøg af mere end 5.000 mennesker i det digitale udviklingscenter, som den tyske software-gigant har etableret i København. Nu bredes idéen ud til andre lande. Foto: SAP Fold sammen
Læs mere

I efteråret 2017 indviede daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sammen med tidligere minister og formand for SIRI-kommissionen Ida Auken (R) et nyt digitalt oplevelsescenter, SAP Experience Center, i Nordhavn i København.

Allerede samme eftermiddag rykkede topledelsen i den danske redningsvirksomhed Falck ind for at få inspiration gennem et såkaldt design thinking-forløb til, hvordan fremtidens ambulanceservice skal se ud.

VR-briller og kropscannere

Men Falck er langtfra den eneste virksomhed, der har benyttet centret, siden det åbnede. Indtil videre har flere end 5.000 besøgende været forbi for at se konkrete eksempler på, hvordan virksomheder og organisationer har gavn af ny teknologi som machine learning, kunstig intelligens og blockchain.

Centret, som er åbent for offentligheden, giver besøgende mulighed for at prøve både VR-briller, 3D-printere og kropsscannere. Alt i alt har centret over 70 forskellige eksempler på brug af teknologier og værktøjer.

Centret er etableret af den store tyske softwarevirksomhed SAP sammen med Apple, Hewlett-Packard Enterprise og Intel.

Succesen har ifølge Jesper Schleimann, der er chief digital transformation officer for SAP i Nordeuropa, været så stor, at SAP-koncernen nu etablerer kopier af det danske center i Moskva, Amsterdam, Bruxelles og London.

»Der findes mange spillere på det her område, og det er der behov for. Vi vil med vores oplevelsescenter gerne være en platform, hvor virksomheder og organisationer kan arbejde med både digitale og fysiske produkter,« siger Jesper Schleimann.

Falck-boss med lommen fuld af tuscher

SAP Experience Center har blandt andet samarbejdet med Copenhagen Fintech, men Jesper Schleimann glæder sig over, at centret ikke kun har tiltrukket startupvirksomheder, men også en række etablerede virksomheder og offentlige organisationer. Samtidig har SAP bevidst arbejdet på at åbne centret for studerende.

At Falck valgte at bruge det nye center, skyldes ifølge Falcks adm. direktør, Jakob Riis, at Falck-koncernen i forvejen havde et godt samarbejde med SAP, som står bag en meget stor del af de IT-systemer, Falck bruger.

»Vi kunne vælge at tage på et hotel med udsigt over vandet, men valgte i stedet et miljø, som inspirerer til at tænke ind i det, man kalder den industrielle revolution 4.0,« siger Jakob Riis, der mener, at det har haft en positiv effekt, at han selv har stået med lommen fuld af tuscher ved whiteboardet sammen med sine medarbejdere.

»Hvis vi skal lykkes med at ændre nogle indgroede strukturer, skal folk opleve, at direktionen ikke kun bakker op, men går forrest,« fastslår Jakob Riis.