Digital infrastruktur er e-sportens skjulte vækstmotor

I år runder den globale indtjening for e-sport en millard dollar. Det konkluderer en markedsanalyse fra Newzoo. De forventer en årlig vækst på 22 procent frem mod 2022. En stor del af væksten kan tilskrives løbende forbedring af infrastruktur, der giver flere mennesker adgang til hurtigt og driftsikkert internet.

(Arkiv). E-sporten har oplevet stor vækst de seneste år med gigantiske turneringer, enorme præmiesummer og TV-transmissioner i bedste sendetid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

E-sport er brudt igennem kommercielt og blevet big business. En analyse fra Newzoo, der er førende inden for markedsanalyser af e-sport og gaming, konkluderer, at den globale indtjening på e-sport kommer til nå over en milliard dollar i 2019.

Det er en vækst på 26 procent fra året før – og det er ikke en vækst, der ser ud til at stagnere foreløbig. Newzoo forventer en årlig vækst på 22 procent frem til 2022, hvor den globale indtjening fra e-sport forventes at ramme 1,79 milliarder dollar – og her regnes der kun på den indtjening, der kommer direkte fra e-sport.

En stor del af den forventede vækst skyldes et stort hidtil uudnyttet potentiale for spilindustrien. For selv om vi i Danmark allerede er på vej mod lynende hurtigt 5G-internet i 2020, er der mange steder i verden, hvor der stadig er lang vej til, at fibernet bliver hver mands eje.

»Den løbende udvikling af stabilt internet – i kombination med udbredelsen af smartphones – hænger direkte sammen med e-sportens vækst i Brasilien, Kina og Sydøstasien. Uden en stabil internetforbindelse er det meste e-sport simpelthen ikke muligt,« lyder det i et skriftligt svar til Berlingske fra Newzoos analyseafdeling.

Dobbelt internethastighed i 2022

Den amerikanske internetgigant Cisco har foretaget fremskrivninger for udbredelsen og forbruget af internet. Tilbage i 2017 stod gaming kun for én procent af verdens samlede internettrafik, men Cisco forventer, at fire procent af den samlede båndbredde kommer til at være gaming i 2022.

En stor del af den kommende trafik skyldes den førnævnte udvikling af infrastrukturen. Ciscos rapport forventer nemlig en fordobling af internethastigheden på verdensplan i 2022.

Det vil være særligt kærkomment i Sydamerika, der hører til blandt de verdensdele med de langsommeste og mest ustabile internetforbindelser.

En gennemsnitlig internethastighed på 19,6 Mbps sætter store begrænsninger på det sydamerikanske marked for e-sport – sammenlignet med de 53,2 Mbps som vi, der bor i Vesteuropa, har til rådighed.

Men trods den sløve internetforbindelse er Sydamerikas største land – og verdens ottendestørste økonomi – Brasilien verdens tredjestørste marked for e-sport.