Business-Update: Trump skylder tysk storbank 340 millioner dollar. Nu siger banken stop

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder inden for økonomi og virksomheder.

Donald Trump har blandt andet lånt penge i Deutsche Bank til hotellet Trump International Hotel i Washington D.C. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix

God eftermiddag og velkommen til denne eftermiddags business-update.

De seneste dage er flere virksomheder stået frem og har fortalt, at de oplever problemer med statens hjælpepakker, og at de i månedsvis ikke har set skyggen af erstatning.

I morges var fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) så indkaldt til et samråd i sagen, hvor ministeren skød skylden på it-koks, EU-regler, svindelkontrol og »dokumentationscirkus«. Det kan du læse mere om her.

Dagens nyheder indenfor erhverv byder dog på andet end hjælpepakker. Blandt andet skal vi i denne omgang forbi USA, hvor sidste uges optøjer stadig har konsekvenser for præsident Donald Trump.

Storbank slår hånden af Trump: Frygter for deres ry

Donald Trumps største långiver, Deutsche Bank, nægter at indgå nye forretninger med præsidenten.

Det skriver den tyske avis Handelsblatt.

Den tyske storbank vil ikke længere kobles sammen med Trump grundet sidste uges optøjer, hvor en række Trump-tilhængere opmuntret af præsidenten stormede den amerikanske kongres.

Banken er bange for, at det skader deres omdømme, hvis de fortsætter med at indgå forretninger med Trump. Det erfarer flere kilder tæt på banken. Deutsche Bank vil ikke selv kommentere sagen.

Donald Trump har gæld på 340 millioner dollar i Deutsche Bank. Det drejer sig om tre forskellige lån: til en golfklub i Miami, et luksushotel i Washington D.C. og et hotel i Chicago.

Ifølge Handelsblatts oplysninger vil Trump have afdraget sin gæld i banken i 2024.

Både den britiske avis The Guardian og amerikanske New York Times har flere detaljer om sagen.

Anders Holch Povlsen købt ud af golftvillingers virksomhed

Ejeren af tøjkoncernen Bestseller, Anders Holch Povlsen, er blevet købt ud af to golfvirksomheder.

Det skriver Finans.

Modemilliardæren har ejet halvdelen af to golfvirksomheder, som henholdsvis Rasmus og Nicolai Højgaard har ejet den anden halvdel af.

Nu har de to 19-årige Højgaard-tvillinger købt Anders Holch Holch Povlsen ud af deres selskaber. Tvillingers far, Ole Højgaard, er indtrådt som administrerende direktør i begge selskaber.

Højgaard-brødrene er professionelle golfspillere. Ifølge CVR-registeret er de to virksomheders formål »investering i golfsportsaktiviteter«.

Rasmus Højgaard har vundet to gange på Europatouren, hvilket han er den næstyngste nogensinde til at gøre. På Europatouren indspillede Rasmus Højgaard i 2020-sæsonen omkring 4,8 millioner kroner i præmieindtægter, skriver Finans.

Topchefs exit i SAS er et kæmpe tab

Det er et »kæmpe tab« for SAS og »meget skidt nyt«, at topchef Rickard Gustafson forlader SAS.

Sådan lyder meldingen fra Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, ifølge Børsen.

»Rickard Gustafson var jo manden, der, efter at mange andre havde forsøgt, faktisk før coronakrisen havde været en visionær leder, som med en stærk kombination af kommercielt fokus og fokus på omkostningerne fik skubbet SAS over på A-holdet i luftfartsindustrien,« siger aktieanalysechefen til Børsen.

Rickard Gustafson forlader sin stilling hos flyselskabet inden 1. juli i år.

Ifølge Jacob Pedersen er det afgørende, at det skandinaviske luftfartsselskab får en ny topchef med erfaring inden for luftfart, hvis SAS skal genopbygges på den anden side af coronakrisen.

Coronapandemien har presset SAS ud i omfattende fyringsrunder. I sommer måtte selskabet sige farvel til 1.600 ansatte.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

Eksperter er enige: Danmark kommer først endeligt fri af coronakrisens lænker til efteråret

Selvom flere end 115.000 danskere nu har fået deres første vaccination mod coronavirus, og Sundhedsstyrelsen spår en færdig vaccineudrulning til juni, skal vi om på den anden side af sommeren, før Danmark er helt fri af det voldsomme sygdomsudbrud. Sådan lyder det fra dansk topchef i førende analysevirksomhed fra London, der følger det globale coronaudbrud ned i mindste detalje. Virusekspert bakker op.

Læs artiklen her

Hov, hvad er nu det? Hårdt prøvede Bang & Olufsen vokser og tjener igen penge

For første gang i lang tid tjener Bang & Olufsen igen penge. Det viser Struer-virksomhedens halvårsregnskab, der blev sendt på gaden tirsdag morgen.

Læs artiklen her

Huspriserne er steget i 75 kommuner: Er dit hus også blevet mere værd? Tjek det her

I 75 af landets kommuner er husene blevet dyrere det seneste år – i 26 af kommunerne har der ligefrem været tocifrede prisstigninger. Se her, om kvadratmeterpriserne er steget eller faldet i dit område.

Læs artiklen her

Elektroniksalget i år vil slå sidste års rekord

Underholdning, bedre udstyr, nye 5G-telefoner og stort fokus på sundhed vil få 2021 til at slå rekordåret 2020, spår den amerikanske forbrugerelektronikbranche, som også forventer et kæmpe mersalg af elcykler.

Læs artiklen her

It-koks, EU-regler, svindelkontrol og »dokumentationscirkus«: Her er problemerne med hjælpepakkerne

På et samråd tirsdag formiddag kortlagde fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) en række af de faktorer, der har ført til udfordringer med hjælpepakkerne.

Læs artiklen her