Business-update: Pandora-milliardær sætter tre villaer til salg for 80 millioner

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

René Sindlev er en af de to, som stod for Pandoras succesfulde amerikanske selskab, hvilket gjorde ham til milliardær. Torsdag har han sat tre villaer på samme vej til salg i Hørsholm til et astronomisk beløb. Arkivfoto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til Business-update, der giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder på ugens næstsidste dag.

Vi skal forbi bankerne, som har set sig sure på landets finansielle vagthund Finanstilsynet efter nye kapitalkrav, og vi skal runde energiselskabet Ørsted, som de seneste år har været fast inventar i store havvindudbud i USA – indtil nu. Vi starter dog med en sand liebhavernyhed, hvor en dansk milliardær netop har sat tre ejendomme til salg på samme vej til en astronomisk udbudspris.

80 millioner: Pandora-milliardær sætter tre villaer til salg

Det er ikke hver dag, et prisskilt på 80 millioner kroner rammer det danske boligmarked. Og det er ikke hver dag, at en potentiel køber kan blive ejer af tre villaer på samme vej. Men det er tilfældet denne torsdag, hvor forretningsmanden og milliardæren René Sindlev har rejst til salg-skiltet i Hørsholm.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Samlet er villaerne de dyreste, der lige nu er til salg i Danmark. Køberen vil til gengæld kunne råde over tre separate boliger, der ligger på 5,7 hektar jord i landlige omgivelser uden for Hørsholm i Nordsjælland.

Hovedhuset er en luksuriøs villa på 318 kvadratmeter med tennisbane og opvarmet swimmingpool. De to andre ejendomme, der ligger på samme vej, er lidt »mindre« – her er der 190 kvadratmeter i hver at udfolde sig på.

Sælgeren er René Sindlev, som i sin tid var med til at bygge smykkeselskabet Pandoras amerikanske forretning op. Det gjorde ham til milliardær, da Pandora blev børsnoteret. De senere år har han blandt andet forsøgt at opbygge en cafékæde, Dr Smood i USA – det har foreløbig kostet ham et tab på et stort tocifret millionbeløb.

Landets bankdirektører i oprør over nye krav fra Finanstilsynet

Finanstilsynet indfører nye kapitalkrav, som kommer til at koste de danske banker op imod 350 millioner kroner om året. Ifølge bankerne og brancheorganisationen Finans Danmark er kravene mere vidtrækkende, end der er politisk rygdækning for. Det skriver Finans.

Finans Danmark peger på, at politikerne direkte har besluttet, at Danmark ikke skal indføre højere kapitalkrav, end EU har lagt op til.

»Politikerne i Folketinget har besluttet, at vi skal ligge på samme niveau som resten af EU. Det står direkte i bemærkningerne til lovforslaget. Alligevel indfører Finanstilsynet nu kravet med en stor dansk forhøjelse, som betyder, at bankerne skal have mange ekstra milliarder i polstring. Det kan ikke være rigtigt,« siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.

Ørsted springer over et stort amerikansk havudbud

Det danske energiselskab Ørsted deltager ikke i et stort havudbud i den amerikanske delstat Massachusetts.

Ørsted vil ikke oplyse årsagen, men ifølge Casper Blom, aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier, kan det skyldes den hårde priskamp i staten. Det skriver Børsen.

»Staterne i USA griber det forskelligt an, og mit indtryk er, at det i Massachusetts er drevet virkelig meget af prisen. Andre stater lægger i højere grad også vægt på nogle andre faktorer som selskabernes erfaring, og hvor mange lokale job de kan være med til at skabe,« siger Casper Blom.

I en e-mail til Børsen oplyser Ørsteds presseafdeling, at selskabet efter grundige overvejelser besluttede ikke at deltage i det aktuelle udbud i Massachusetts, og at der i vurderingen »indgår en række faktorer, herunder optimering af leasingområder, hvordan projektet passer strategisk i vores eksisterende portefølje og vores ønske om at opretholde finansiel disciplin.«

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

Hans sagesløse kunder fik ætset munden, mens Smilebright-bagmand trak millioner ud til sig selv: Nu samler politianmeldelse støv i Østjylland

Manden bag den skandaleramte hjemmetandblegning fra Smilebright hev op mod to millioner ud af selskabet til privat forbrug, inden han sendte det i graven med ubetalte regninger for det tredobbelte. Imens samler snart et år gammel politianmeldelse fra Miljøstyrelsen støv i Østjylland.

Læs Jonas Rimer Hansens historie her.

Er Evergrande kollapset endnu? Fem spørgsmål og svar om krisen i Kina

Den kriseramte kinesiske ejendomsgigant Evergrande skal torsdag betale renter på et obligationslån – ellers risikerer den at gå konkurs. Men der er stadig ingen nyheder om, hvorvidt virksomheden har fundet pengene eller lavet en aftale med sine internationale kreditorer.

Læs Sara Sjølins historie her.

Europæisk land opfordrer til at smide kinesiske 5G-smartphones væk

Forsvarsministerium advarer mod at bruge kinesiskproducerede 5G-telefoner, efter at det nationale cybersikkerhedscenter har fundet sikkerhedsbrister og tegn på censur.

Læs Thomas Breinstrups historie her.

Det første vestlige land hæver renten efter coronakrisen

Den norske centralbank hæver nu renten og tager dermed et afgørende skridt væk fra den ekstremt lempelige pengepolitik.

Læs Søren Martin Olsens historie her.

»Én mobiloplader over dem alle« er på vej

Al forbrugerelektronik skal fremover kunne lades op med et USB-C-stik, så man slipper for mange opladere. Det rammer Apple, som dermed skal skifte stik på iPhones, der sælges i EU. Samtidig skal forbrugerne selv kunne vælge, om de vil købe en oplader med eller ej, når de køber nyt.

Læs Thomas Breinstrups historie her.