Business-update: Løverne har brølt – Buch er kongen og Risgaard kronprinsen

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Jesper Buch har overhalet Christian Stadil som allertiders mest investerende løve i den danske udgave af Løvens Hule. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

God eftermiddag og velkommen til ugens sidste Business-update på en dag, hvor regeringens planer for vaccineproduktion og en udskudt plan for vaccination af alle danskere vækker debat.

Men der sker også andet i den store verden. Parken har netop aflagt sit årsregnskab for 2020, som blandt andet omfatter fodboldklubben FC København og ferieresortet Lalandia. Begge dele er hårdt ramt af coronapandemien, og Parken må indkassere et underskud på mere end en kvart mia. kroner. Det skriver blandt andre Ekstrabladet.

Andre har flere penge i kassen.

Jesper Buch er den mest investerende løve gennem tiden

Årets sæson i iværksætterprogrammet »Løvens Hule« er slut, og Finans har set nærmere på, hvor mange millioner de forskellige deltagere har investeret, både i år og gennem samtlige programmets seks sæsoner på baggrund af egne opgørelser og artikler hos Keystones og i Berlingske.

Konklusionen er klar. Selvom Jakob Risgaard investerede flest penge i nye opstartvirksomheder i denne sæson, er det Jesper Buch, der samlet set har investeret mest gennem tiden.

I alt modtog 16 virksomheder en investering fra én eller flere investorer i sjette sæson af »Løvens Hule«. Jakob Risgaard investerede i alt 5,15 mio. kroner i fem virksomheder, mens Jesper Buch investerede godt 3,8 mio. kroner – ligeledes i fem virksomheder.

Gennem hele programmets historie er det dog Jesper Buch, der har investeret mest med 11,85 mio. kroner i 30 virksomheder. Jakob Risgaard kommer ind på en andenplads med 8,8 mio. kroner i 13 virksomheder. Begge har dermed overhalet den hidtidige storinvestor, Christian Stadil, som ikke længere er med i programme. Han har 8,1 mio. kroner i 16 virksomheder.

Nordea vil gøre kunderne gladere med varmepumper og testamenter

Hos Nordea vil man gerne have glade, loyale kunder, og det kræver at kunderne kan få ekstra services såsom at købe en varmepumpe eller få skrevet sit testamente. Det skriver Børsen.

I 2019 indgik Nordes et samarbejde med Kring, som udvikler og tester nye forretningsmodeller og efterfølgende skaber nye virksomheder med deres samarbejdspartner.

Det har ført til helt nye typer af samarbejder, for eksempel med Bodil Energi, der hjælper boligejere med at skifte deres olie- og gasfyr ud med en mere miljøvenlig varmepumpe, og med Testaviva, som er en digital platformhvor man blandt andet kan udarbejde juridiske dokumenter, herunder testamenter og fremtidsfuldmagter.

»Det er blevet nødvendigt i hele verden at være relevant og gøre kunderejserne enkle. Det er ikke kun banker, der bygger ting mere og mere sammen,« siger Mads Skovlund Pedersen, bankdirektør i Nordea med ansvar for danske privatkunder, til Børsen.

70 procent af alle nye Volkswagen-biler vil køre på strøm i 2030

De tyske folkevognsfabrikker sætter nu for alvor strøm til deres hovedmærke, Volkswagen. Volkswagen AG har nemlig ifølge nyhedsbureauet Bloomberg fordoblet deres prognose for andelen af solgte biler, der er fuldt batteridrevne, til 70 procent i Europa ved udgangen af dette årti.

Og det er ikke kun i Europa, at der bliver sat strøm til VW. I Kina og USA vil elbiler udgøre halvdelen af Volkswagensalget i 2030, oplyser selskabet.

Samtidig styrker Volkswagen sit fokus på indtjeningen. Batteridrevne biler giver nemlig lavere indtjening end fossilt drevne biler, og samtidig vil selskabet øge sine investeringer i elektrificering og digital service. Alligevel forventer, VW at have en driftsmargin på mindst seks procent i 2023.

»Vi øger farten, og der vil komme flere ændringer hos Volkswagen over de kommende år, end der nogensinde før har været, siger Volkswagen-brandets direktør, Ralf Branstaetter, ifølge Bloomberg.

Fire skarpe bud på erhvervshistorier, du kan læse fra Berlingske

Overdommerne: Superiværksætter ville redde verden – men så ramte coronakrisen

Mette Lykke tager på nedtur med et kæmpestort underskud i sin madspildsapp, Too Good To Go, men reddes af investorer, der tror på hende. Ugens opture befolkes blandt andet af en anden iværksætter, Le Gammeltoft, der er sprunget ud som en ny, anderledes og markant ambassadør for iværksætterne. Det skriver ugens overdommere, journalist Birgitte Erhardtsen og erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen.

Tårnhøje boligpriser får københavnerne til at forlade storbyen: Sådan mener eksperterne, at priserne vil udvikle sig

Prisfesten på det københavnske boligmarked fik i 2020 flere til at forlade storbyen. En udvikling, som man ifølge eksperter vil se mere af i de kommende år. Men hvor efterlader det boligpriserne? Journalist Mette Dalgaard har spurgt en række eksperter.

Retsopgør om to af hovedstadens boligjuveler fortsætter – beboere kæmper for massiv milliongevinst

Lejerne i nogle af Frederiksbergs mest attraktive områder kæmper videre for at få adgang til at købe ejendommene til en brøkdel af markedsprisen i kølvandet på det kuldsejlede salg af ejendommene til den omstridte kapitalfond Blackstone. Efter nederlag i byretten er en af sagerne på vej mod landsretten, mens en helt ny sag er under opsejling – igen med henvisning til et afsnit i det gamle skøde. Privatøkonomisk journalist Povl Dengsøe har historien..

Vi troede, de danske boligpriser gik amok – men så kig bare til Sverige

Boligpriserne i Sverige er på noget nær himmelfart under coronakrisen – og de fortsætter opad. Dog er der ikke tegn på en boligboble, vurderer dansk økonom. Det skriver journalist Laura Nørkjær Seligmann.