Business-Update: Ivrige kapitalfonde slås om den tyske bundesliga

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtige nyheder inden for økonomi og virksomheder.

Flere end 20 kapitalfonde vil have fingrene i den bedste tyske fodboldrække, Bundesligaen. Heriblandt Blackstone, der også har investeret i boliger i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Baron/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til onsdagens businessupdate.

Regeringen og et politisk flertal er i dag blevet enige om en såkaldt stimulipakke, der skal holde hånden under dansk økonomi og danske arbejdspladser. Det betyder blandt andet, at de sidste to ugers indefrosne feriepenge kan blive udbetalt.

Vi vender tilbage til stimulipakken og feriepengene senere. Først retter vi blikket en anelse sydpå.

Kapitalfonde slås om den tyske bundesliga

Flere end 20 kapitalfonde kæmper for at kunne investere et tårnhøjt beløb i den bedste tyske fodboldrække, Bundesligaen. Det skriver Financial Times.

Deutsche Fussball Liga (DFL), som står bag Bundesligaen, proklamerede tidligere på året, at man – i kølvandet på coronakrisen – søgte en investering på 200 til 300 millioner euro.

Pengene skal bruges til at etablere en eksklusiv onlineabonnementsordning, så bundesligakampene kan blive vist i Mellemøsten. Dertil får den kommende investor fingrene i en lille del af DFLs nye digitale medieforetagende, som sælger dataservice og andre kommercielle elementer.

Det forlyder, at flere end 20 kapitalfonde ønsker at kaste penge ind i den prominente bundesliga – heriblandt Blackstone, Goldman Sachs Principal Investment og CVC Capital Partners.

Chefen for Bundesligaen, Christian Seifert, har planer om at afholde en auktion blandt de konkurrerende investorer, skriver Financial Times.

B&O-barnebarn scorer trecifret millionbeløb på investeringer

Peter Frithjof Bang, barnebarn af en af B&O-stifterne, har forvaltet sin formue så godt, at han kan skrive endnu et trecifret millionbeløb til den i forvejen bugnende konto. Det skriver Finans.

Bundlinjen hos B&O-barnebarnet har længe haft det godt. I 2002 tjente Peter Frithjof Bang 1,7 milliarder kroner, da han solgte softwareselskabet Navision, som han var med til at grundlægge, til giganten Microsoft.

Sidenhen har Peter Frithjof Bang investeret formuen, og af regnskabet for holdingselskabet Peter Bang Holding fremgår det, at milliardæren i det seneste regnskabsår havde så stor succes med sine investeringer, at han kunne gå ud af året med et overskud på knap 210 mio. kr.

Sidste år lød B&O-barnebarnets gevinst på 277 mio. kr.

Pensionsselskab og energifirma investerer historisk beløb i solceller

Industriens Pension og energiselskabet Better Energy går sammen om den største danske solcelleinvestering nogensinde, skriver Børsen.

De to selskaber investerer tilsammen fire milliarder kroner i nye solcelleparker i Danmark og i Polen.

Ifølge Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy, er investeringen et gennembrud for solcellemarkedet i Danmark.

»Det er med til at kickstarte næste fase af den grønne omstilling, som handler om, at det er markedskræfterne og behovet for grøn energi, der skal sætte tempoet for den grønne omstilling,« siger han til Børsen.

Det forventes, at cirka tre fjerdedele af parkerne skal opføres i Danmark, mens den resterende del skal opføres i Polen.

Solparkerne forventes at udgøre cirka en gigawatt og vil ifølge Rasmus Lildholdt Kjær strække sig over et areal på 1.000 hektarer. Ifølge Better Energy vil investeringen føre til en årlig C02-reduktion på mere end 350.000 ton.

Her er fire skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Her er den nye aftale: Sådan skal dansk økonomi kickstartes

Regeringen og et politisk flertal er onsdag blevet enige om en såkaldt stimulipakke, der skal holde hånden under dansk økonomi og danske arbejdspladser.

Læs artiklen her

2. Om få dage kan Storbritannien vaccinere tusindvis – derfor må danskerne vente

Ved at blåstemple en vaccine mod coronavirus til såkaldt nødbrug er Storbritannien som det første vestlige land nu klar til at massevaccinere sin befolkning. I Danmark må vi dog vente en måneds tid, før vaccinerne bliver sluppet fri.

Læs artiklen her

3. Skrappere styring af de store teknologiselskaber klar

Der kommer helt andre boller på suppen i forhold til, hvordan EU påtænker at styre de store teknologiselskaber. Det fastslog EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, onsdag eftermiddag.

Læs artiklen her

4. Hvordan sikrer jeg, at jeg har den bedste bank og det bedste forsikringsselskab?

Vi slutter dagens businessupdate af med Berlingskes privatøkonomiske julekalender. I dag rådgiver Berlingske Business' Povl Dengsøe om, hvordan man finder den rette bank og det bedste forsikringsselskab.

Læs dagens afsnit af Berlingske privatøkonomiske julekalender her