Business-update: Hamilton, Winston, Harper og Archibald overtager Hummel

Berlingskes Business-redaktionen guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Christian Stadil – ejer af og ceo i konglomeratet Thornico – fylder 50 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til ugens sidste nyhedsupdate.

Vi gør klar til weekenden med historierne om en usædvanlig virksomhedsoverdragelse, en kendt, tidligere stabschef, der indleder en bestyrelseskarriere, samt udsigten til spøgelsesfly over Europa.

Hamilton, Winston, Harper og Archibald overtager Hummel

I efteråret afslørede rigmanden Christian Stadil over for Børsen, at han ville indlede et tidligt generationsskifte i Thornico-koncernen ved at overdrage Hummel-aktiviteterne til sine fire børn – Hamilton, Winston, Harper og Archibald.

Nu har overdragelsen fundet sted, oplyser Børsen, der har fundet oplysningerne i cvr-registeret.

Det ældste barn er otte år, og Stadil bevarer kontrollen over selskabet via Thornico-koncernen, som sidder på stemmeretten til aktierne.

Formålet er, at gennemføre et generationsskifte, som skaber mindst mulig fremtidig splid mellem børnene, og som samtidig sparer arveafgift ved det fremskyndede generationsskifte. Det har 50-årige Christian Stadil tidligere oplyst til Børsen.

Læs også Berlingskes interview med Christian Stadil i anledning af hans 50-års fødselsdag.

Martin Rossen snupper en bestyrelsespost

Vi fortsætter med navnenyt. Martin Rossen, som i en årrække var statsminister Mette Frederiksens (S) højre hånd og stabschef og i dag er direktør for global bæredygtighed og kommunikation hos Danfoss, er trådt ind i bestyrelsen hos Wise Home.

Det skriver Finans.dk, som også kan fortælle, at Wise Home har fået ejendomsudvikler og Coloplast-arving Erik Ludvig Find og dennes hustru som medejer med en investering på seks millioner kroner.

Wise Home tilbyder ifølge Finans blandt andet fuldautomatiske forbrugsregnskaber med løbende målinger og informationer om alt fra fugt, temperatur til indeklima. Dette kan gøre livet nemmere, billigere og mere klimavenligt for udlejere og lejere.

»Jeg mangler intet at lave. Jeg er supermotiveret af at hjælpe Danfoss og Kim Fausing (topchef i Danfoss, red.) med den transformation, Danfoss er i. (...) Men jeg synes, den her mulighed for udvikling – også for mig selv – måtte prøves af,« skriver Martin Rossen i en e-mail til Finans om baggrunden for at takke ja til bestyrelsesposten.

18.000 spøgelsesfly på vej over Europa

Coronapandemien har på ny skruet ned for europæernes rejselyst. Det betyder, at Lufthansa Group, som ud over selve Lufthansa tæller Swiss, Austrian og Brussels Airlines, ikke kun må droppe hver tiende flyvning, men også må sende 18.000 tomme eller næsten tomme fly rundt i Europa hen over vinteren. Det skriver Frankfurter Allgemeine og Ing.dk.

»Vi har måttet aflyse 33.000 flyvninger eller omkring ti procent i vinterens fartplan. På grund af svag efterspørgsel i januar ville vi have aflyst væsentligt flere, men er nødt til at gennemføre yderligere 18.000 unødvendige flyvninger denne vinter alene for at beholde vores start- og landingsrettigheder,« oplyser ceo i Lufthansa Group Carsten Spohr til Frankfurter Allgemeine.

Årsagen er ifølge Ing.dk den såkaldte 80/20-regel, der kræver, at selskaberne benytter 80 procent af deres såkaldte start- og landingsslots i lufthavnene i løbet af fem uger, såfremt de vil ønsker fortrinsret til disse slots året efter.

Under første nedlukning blev reglen midlertidig sat ud af kraft, som følge af klager fra luftfartsselskaberne, men nu er den altså gal igen. Ifølge Ing.dk er også SAS bekymret for, at selskabet bliver tvunget til at flyve med spøgelsesfly.

Dire skarpe bud på historier fra Berlingske Business:

 

Kunderne har vendt Danske Bank ryggen efter skandaler: Men topchef ser grund til optimisme

Berlingskes nye finansjournalist, Julie Søltoft, har talt med Dansk Banks administrerende direktør om udfordringerne ved at genvinde danskernes tillid efter flere »problemsager«. Direktøren synes, at det går fremad.

Supermarkedsgigant: Send en sms og få tilbudt et job

Et presset arbejdsmarked og coronaudfordringer får Salling Group, der blandt andet står bag Netto, Føtex og Bilka, til at tage opsigtsvækkende rekrutteringsmetoder i brug. Fra næste uge kan man søge mere end 700 job per sms. Journalist Adam Geil har historien.

»Kongetallet« viser kæmpe fald i USAs ledighed

Danske aktier falder, efter at den amerikanske jobrapport bliver set som en mulighed for Federal Reserve til at stramme pengepolitikken yderligere. Det skriver journalist Kalle Kehlet,

Svenskerne banker danskere og nordmænd i juleforbrug – de »har haft spenderbukserne på«

I tiden op til jul har svenskerne haft en større fremgang i privatforbruget, end det er tilfældet i Norge og Danmark. Det viser tal fra Nordea. Cheføkonom mener, at der er to væsentlige årsager til den udvikling. Færre restriktioner i Sverige er en af dem. Økonomisk journalist Frederik M. Juel skriver nyheden.