Supermarkedsgigant: Send en sms og få tilbudt et job

Et presset arbejdsmarked og coronaudfordringer får Salling Group, der blandt andet står bag Netto, Føtex og Bilka til at tage opsigtsvækkende rekrutteringsmetoder i brug. Fra næste uge kan man søge mere end 700 job per sms.

Salling Group tager nu en alternativ rekrutteringsstrategi i brug. Fra næste uge kan man sende en sms til 1245, hvor man skriver Netto1234. Derefter vil man blive præsenteret for en række job, som man kan søge, og som man derefter vil blive inviteret til samtale på. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den laveste ledighed siden november 2008 og massivt fravær grundet corona betyder, at der er mangel på hænder hos landets største detailkoncern.

Det har fået administrerende direktør i Salling Group, Per Bank, til at præsentere en alternativ rekrutteringsstrategi på Twitter.

Salling Group står bag blandt andet Netto, Føtex og Bilka, og det nye tiltat betyder, at man fra næste uge kan sende en sms til 1245, hvorefter man vil blive præsenteret for en række job i landets Netto-forretninger. Dem kan man søge og derefter vil man blive inviteret til samtale.

»Folk er syge, og fordi isolationsreglerne er, som de er, så påvirker det dem, der kan være på arbejde. Derudover har det lige været en travl jul, så det er hårdt for vores medarbejdere at være på arbejde. Derfor vil vi rigtig gerne have nogle nye kolleger,« siger kommunikationsdirektør i Salling Group Henrik Vinther Olesen.

Umiddelbart efter samtalen vil man få at vide, om man har fået jobbet. Stillingerne er som udgangspunkt begrænset til en måned, og derfor forventer Salling Group også at få henvendelser fra folk, der står uden job i en kortere periode. Det kunne være medarbejdere fra nattelivet eller restaurationsbranchen, som er påvirket af coronarestriktionerne.

»Vi ved, at der er brancher, hvor man midlertidigt kan stå uden job – for eksempel i restaurationsbranchen. Så hvis man har en måned, hvor man ikke ved, hvad man skal lave, så har vi en masse gode job,« siger Henrik Vinther Olesen.

Mange stillinger

Fredag kom der tal fra Danmarks Statistik, som viser, at ledigheden faldt fra oktober til november 2021, således at der nu kun er omkring 80.000 ledige i Danmark. Derudover er der et stort antal ledige stillinger, som vidner om et presset arbejdsmarked.

Ligeledes har der de seneste dage været omkring 20.000 coronatilfælde. Fredag var der lidt over 18.000 smittede, mens tallet torsdag var tæt på 26.000. Det resulterer i mange sygemeldinger og isolationstilfælde i landets virksomheder og skaber behov for flere hænder.

»Arbejdsmarkedet er jo generelt godt presset, og der er gang i hjulene. Nu kommer der så coronaudfordringer oveni, og de steder, hvor der ikke allerede er udfordringer, forbereder vi os på, at det kan komme,« siger Henrik Vinther Olesen.

I øjeblikket har man alene i Netto omkring 770 ledige stillinger og på tværs af koncernen, der også omfatter Føtex og Bilka, omkring det tredobbelte. Der er både tale om timelønnede stillinger og faste job med fast løn.

Selvom stillingerne som udgangspunkt er tidsbegrænsede, så håber Salling Group at få flere permanente stillinger gennem initiativet.

»Det kunne jo være, at der var nogen, der fik lyst til at blive hængende. Det ville vi da rigtig gerne have,« siger Henrik Vinther Olesen.