Business-update: Dansk milliardær søger penge til sin cafékæde

Berlingskes Business-redaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

René Sindlevs holdingselskab præsenterer millionunderskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til denne torsdags Business-update fra os her på Berlingske. Vi har også i dag været nyhedsbilledet rundt for at give dig et hurtigt overblik over de vigtigste historier i erhvervslivet.

Vi skal bredt omkring i dagens update på, hvad DMI siger er den sidste hedebølgedag.

Rigtig god læselyst.

Milliardvirksomhed i generationsskifte

Vi indleder med historien om, at stifteren af en af de største shipping- og logistikvirksomheder i Danmark, Blue Water Shipping, trækker sig som formand.

75-årige Kurt Skov giver formandskabet i ejerfonden videre til sin datter, Anne Skov, skriver Børsen. Han fortsætter dog som formand i koncernen, indtil en afløser er fundet. Koncernen omsatte sidste år for 6,7 milliarder kroner og tjente 141 millioner kroner på bundlinjen. Når en ny formand er fundet, bliver Anne Skov næstformand i koncernen og formand for fonden, som ejer 75 procent af koncernen – familien ejer de resterende 25 procent.

Dansk rigmand søger penge til sin cafékæde

Det går op og ned i showbiz – det samme kan man sige om René Sindlevs holdingselskab, RS Group, hvor der på ny er store udsving i resultaterne.

Det er knap otte måneder siden, han meddelte, at han ville lukke selskabet med aktiver for et milliardbeløb, men nu præsenterer selskabet så et underskud på cirka 56 millioner kroner. Det skriver Finans.

Det er en forbedring fra resultatet fra 2020, som lød på et underskud på 228,9 millioner kroner.

Det er igennem holdingselskabet, der blev stiftet i 1997, at René Sindlev har ejerandele i ti danske selskaber, blandt andet cafékæden Dr. Smood, som ifølge regnskabet er skyld i årets underskud.

Forventningen er, skriver Finans, at underskuddet bliver modsvaret af en opskrivning i indeværende år, idet Sindlev er i færd med at forhandle med investorer om en kapitalindsprøjtning.

Dr. Smood, som også kalder sig The Health Company, er en række cafeer i Miami og New York – René Sindlevs søn, Oliver, er vice president i virksomheden.

René Sindlev har tjent sin formue på børsnoteringen af smykkekoncernen Pandora.

Udbuddet af sommerhuse er helt i bund

Markedet flyder med huse og lejligheder.

Sådan ser det dog ikke ud på sommerhusmarkedet, hvor det er sælgers marked. Udbuddet er helt i bund, fordi mange danskere, især under pandemien, valgte at købe sommerhus, skriver Børsen.

Mange havde spekuleret i, om danskerne mon ville sælge deres sommerhuse, når ferierejsen sydpå igen blevet mulig, men det ser ikke sådan ud, fortæller boligøkonom i Nykredit Mira Lie Nielsen til Børsen.

Her er seks skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

Falmet stjerneiværksætters selskab sendt til tvangsopløsning

Selskabet CanopyLAB med den omdiskuterede stifter Sahra-Josephine Hjorth i spidsen er nu sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen. Det sker i kølvandet på en lang række afsløringer i flere medier, der har vidnet om et selskab på et tvivlsomt grundlag. Nu er det op til Sø- og Handelsretten at undersøge, om CanopyLAB kan betale de penge, selskabet skylder sine kreditorer, eller om selskabet går konkurs.

Læs med her.

Stor rentestigning i Norge – kronen stiger

Inflationen er alt for høj de fleste steder – også i Norge.

Derfor har landets centralbank, Norges Bank, torsdag formiddag sat renten op med 0,50 procentpoint til 1,75 procent. Det er anden gang i træk, at centralbanken sætter renten op med et halvt procentpoint, en rentestigning der ellers ikke har været brugt i Norge i 20 år.

Læs med her.

Her er de økonomiske tabere og vindere ved De Radikales nye plan

Taberne mister 11.400 kroner om året, mens vinderne kan se frem til 26.000 kroner mere, hvis Radikale Venstres 2030-plan bliver realitet. Det viser nye beregninger baseret på Finansministeriets familietypemodel.

Se her, hvordan planen vil påvirke din økonomi.

K-skatteplan: Par på kontanthjælp mister 16.000 kroner om året – direktørfamilie får 84.000

Vi fortsætter ved de politiske planer og dykker også ned i de Konservatives skatteplan.

Konservative vil afskaffe topskatten og skære i overførselsindkomsterne. Bliver det til virkelighed, vil det ramme befolkningsgrupperne vidt forskelligt.

Læs her.

Den ene økonom kalder konservativ skatteplan »pilskæv«, den anden roser især ét historisk tiltag

Der er meget politik på programmet i dag, men det er trods alt også sommergruppemødesæson. Så vi kommer altså ikke udenom det. Vi runder lige en historie mere.

Onsdag middag præsenterede De Konservative deres 2030-plan for dansk økonomi. Planen vil sænke skatteniveauet markant, skære i overførselsindkomsterne og effektivisere den offentlige sektor.

Læs med her.

Oprørere i taxakæmpe kræver bestyrelsen smidt på porten: »Kongen af Mjølnerparken« fjerner modstandere før skæbnevalg

Kaos omkring den omstridte bestyrelsesformand Muhammad Aslam er brudt ud i lys lue forud for ekstraordinær generalforsamling i TAXA 4x35. En oprørsfraktion af vognmænd kræver nu hele bestyrelsen afsat. Imens fyres og ekskluderes folk til højre og venstre.

Læs med her.

Tak, fordi du læste med!