K-skatteplan: Par på kontanthjælp mister 16.000 kroner om året – direktørfamilie får 84.000

Konservative vil afskaffe topskatten og skære i overførselsindkomsterne. Bliver det til virkelighed, vil det ramme befolkningsgrupperne vidt forskelligt.

De Konservative med formand Søren Pape Poulsen, Rasmus Jarlov og Mette Abildgaard holder pressemøde under sommergruppemødet på Egelund Slot i Fredensborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis De Konservatives nyligt præsenterede skatteplan bliver til virkelighed, står mennesker på dagpenge og kontanthjælp til at miste mellem 14.000 og 16.000 kroner om året.

Imens står en direktørfamilie til en årlig gevinst på 84.600 kroner.

Det skriver DR Nyheder på baggrund af beregninger fra den borgerlig-liberale tænketank CEPOS.

Planen blev præsenteret på partiets sommergruppemøde onsdag og indeholder en lang række skattelettelser – alt fra lavere kaffeafgift til en afskaffelse af topskatten.

Konservatives formand og ny statsministerkandidat Søren Pape Poulsen siger også, at partiet vil have øget indkomstforskellen på overførselsindkomster og lønarbejde.

Ifølge CEPOS' beregninger vil et par på kontanthjælp med to børn, som bor i lejebolig, da også stå til at få frataget 16.100 kroner om året, mens en enlig dagpengemodtager uden børn, som bor i lejebolig vil få frataget 14.100 kroner om året.

Konservative vil finansiere 2030-planen ved blandt andet at rulle en række af S-regeringens økonomiske tiltag tilbage samt reformere overførselsindkomsterne for samlet set 15,9 milliarder kroner.

Det omfatter blandt andet Arne-pensionen, en udfasning af efterlønnen og en fortsættelse af Thorning-regeringens begrænsning på stigning i dagpenge og SU, så de flugter med inflationen. Partiet vil også tilbagerulle en stigning i kontanthjælpen.

Med Konservatives egne ord vil planen medføre, at »en helt almindelig arbejderfamilie (vil) beholde 11.200 kroner mere om året, og en ganske almindelig funktionærfamilie vil beholde 13.200 kroner mere om året.«