Business-update: Amerikansk superstjerne får danske solbriller til at skinne

Berlingskes Business-redaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Den amerikanske superstjerne Tom Brady fejrer, at han for syvende gang har vundet Super Bowl. Det gjorde han iført solbriller fra det danske firma Christopher Cloos. Salget af firmaets solbriller er steget ganske kraftigt på grund af Tom Brady og Super Bowl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Klement/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til onsdagens Business-update.

Vi skal i dag forbi Super Bowl, og vi skal også høre nyt om en børs i Chicago kendt fra filmen »Bossen og bumsen«. Men vi starter med endnu en bank, der er utilfreds med den seneste melding fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) om negative renter.

Minister på ny i skudlinjen

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er bestemt ikke populær blandt landets banker i øjeblikket. Senest er Spar Nords topchef, Lasse Nyby, ude med en kraftig kritik på grund af ministerens udmelding om, at bankerne er grådige, fordi de tager negative renter på kundernes indestående. Det skriver finans.dk.

Simon Kollerup er fra Thisted i Nordjylland, hvor han også har sin valgkreds.

»Det overrasker mig, at en nordjyde kan komme så galt afsted med en udmelding, der bedst kan karakteriseres som sludder,« siger Lasse Nyby til finans.dk.

Spar Nord har netop afleveret regnskab for første kvartal, der viser et plus på 300 millioner kroner. Selvom det er pænt, er det ifølge Lasse Nyby slet ikke i nærheden af de resultater, som Novo Nordisk og A.P. Møller - Mærsk leverer.

Salget eksploderer for danske designerbriller

Det er bestemt ikke hver gang, at den amerikanske Super Bowl får et dansk firma til at juble, men det skete i år. Christopher Cloos, dansk producent af designerbriller, har virkelige kunnet profitere af at have den amerikanske NFL-stjerne Tom Brady som reklamesøjle. Tom Brady vandt i for nylig sit syvende Super Bowl-trofæ med sin nye klub, Tampa Bay Buccaneers. Det skriver borsen.dk.

Under den efterfølgende sejrsparade bar Tom Brady hele vejen igennem solbriller fra Christopher Cloos.

»Det blev vores bedste dag nogensinde. Vi solgte briller for lige knap en halv million kroner på én dag,« fortæller direktør i Christopher Cloos, Julius Langkilde, til Børsen.

I kølvandet på Super Bowl-succesen har firmaet netop forlænget aftalen med Tom Brady og har samtidig udgivet en ny kollektion i samarbejde med stjernen. Christopher Cloos indgik i 2020 en aftale med Tom Brady, og op til Super Bowl i år voksede firmaets salg med 800 procent i forhold til samme periode i 2020.

Kendt Chicago-bør går elektronisk

Den er kendt fra filmen »Bossen og bumsen« – børsen i Chicago, hvor der blandt andet bliver handlet med råvarer. Men fremover vil man ikke længere kunne se scener som i filmen. Børsen lukker nemlig rent fysisk, og handlen vil i stedet udelukkende komme til at foregå digitalt. Det skriver Bloomberg.

En del af handlen er allerede overgået til at være digital. Det skete i marts 2020 på grund af coronapandemien. Tirsdag blev det meddelt, at de sidste dele af børsen også vil overgå til at være digital, så man ikke længere kan se handlere fægte med armene og råbe deres bud.

»Jeg tror ikke, at jeg er overrasket,« siger Dan Huber, der har arbejdet på handelsgulvet i 31 år.

»Det er sørgeligt, at det slutter på denne måde, men vi vil komme videre. Det har været en god tur,« siger han.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Politikere tordner mod »direkte angreb« på virksomhedernes ret til selv at bestemme: »Et ideologisk overgreb«

Flertallet af de danske partier, der er repræsenteret i Europa-Parlamentet, er stærkt kritiske over for det kommende EU-forslag om bæredygtig selskabsledelse, som vil ændre den måde, virksomheder drives på. Forslaget går for vidt, lyder det blandt andet fra S og V. Omvendt ser SF positivt på forslaget. Læs historien her.

2. Ny turbulens på aktiemarkedet: Stiger renten snart i USA?

Den amerikanske finansminister, Janet Yellen, luftede tirsdag ideen om, at USA snart har brug for højere renter for at undgå en overophedning af økonomien. Aktier dykkede med det samme, men er onsdag i plus igen. Inflationsspøgelset hviler dog som en skygge over økonomien og de finansielle markeder. Læs historien her.

3. Mærsk-topchef skuer mod rekordår med nye opkøb – og kæmper for grønnere transport

Forbrugerne verden over har så mange penge sparet op, at selv når de igen begynder at kunne rejse og færdes uden restriktioner, vil den danske rederigigant A.P. Møller - Mærsk fortsat have rekordmange varer at skulle transportere kloden rundt.

Sådan lyder det fra A.P. Møller - Mærsks topchef, Søren Skou, oven på et rekordresultat for årets første tre måneder, fremlagt onsdag morgen. 16,8 milliarder kroner efter skat tjente Mærsk i januar-marts, og Søren Skou forventer et rekordresultat i år. Læs historien her.

4. Ryanair genåbner base i Billund Lufthavn med 26 ruter

Ryanair lukkede i 2015 sin base i Billund efter et opgør med fagbevægelsen. Nu genåbnes basen. Læs historien her.

5. Jeg vil skydes i morgen! (med vaccinen fra J&J)

Udsmidningen af vaccinen fra Johnson & Johnson fra det danske vaccineprogram forsinker endnu en gang slutdatoen for massevaccinationen og forlænger perioden med stramme restriktioner. Det bliver for mange en sommer med en vatpind i næsen. Nu er der mulighed for frivilligt at få de udsmidte vacciner. Jeg er klar til et skud Johnson & Johnson, for jeg orker ikke mere corona. Læs kommentar her.