Business-update: Aktionæroprør rumler i Just Eat

Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder om økonomi og virksomheder.

En af Just Eats største aktionærer råber op om, at man skal passe på et fjendtligt opkøb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Gaillard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godeftermiddag og velkommen til dagens Business-update, hvor vi har samlet dagens vigtigste erhvervshistorier til dig.

Vi skal forbi et underskud hos en hotelkonge og en Just Eat-aktionær, der råber op om frygten for et fjendtligt opkøb, men først starter vi med at tage et lille kig på beklædning på arbejdspladsen.

Større afslapning overfor tøjvalg på arbejdspladsen

83 procent af ledere vil ikke godtage mavebluser på arbejdspladsen, mens 72 procent ikke vil se joggingtøj.

Sådan lyder det i en ny undersøgelse fra fagorganisationen Lederne, skriver Finans.

Dog melder flere chefer, at de ikke har nedskrevne regler vedrørende dresscode på arbejdspladsen, og mere afslappet arbejdstøj bliver mere normalt at se på gangene på arbejdspladsen.

»I dag møder mange for eksempel op i T-shirt og blazer, mens det før i tiden hed skjorte og jakkesæt,« fortæller Flemming Andersen, ledelserådgiver i Lederne.

Hotelkonge rammes af første underskud siden 1997

Lavprishotelkæden Cabinn har i 2020 oplevet sit største underskud nogensinde, skriver Børsen.

Det nye regnskab kan afsløre et tab på 55 millioner kroner før skat sidste år.

»Vi ser ikke særlig sort på det,« lyder det fra Niels Fennet, der er administrerende direktør i Cabinn, som han ejer sammen med hustruen, Lise Fennet.

Cabinns 4.300 hotelværelser er primært samlet i København, hvor manglen på udenlandske turister har gjort ondt. For at tilpasse sig efterspørgslen er to af kædens københavnske hoteller lukkede på nuværende tidspunkt.

Aktionæroprør rumler i Just Eat

Cat Rock Capital, en af madleveringsservicen Just Eats største aktionærer, opfordrer virksomheden til at arbejde på at hæve sin aktieværdi for at undgå et fjendtligt opkøb.

Det skriver Financial Times.

»Vi tror, at virksomheden kan være sårbar over for et lavt bud i den nærmeste fremtid, hvis de ikke handler,« siger Alex Captain, grundlægger af og administrerende partner i Cat Rock Capital.

De beder madleveringsvirksomheden om at undersøge »strategiske muligheder«, herunder frasalg eller en fusion med en større rival.

»Just Eats dybt fejlbehæftede kommunikation har gjort det til den dårligst præsterende online madleveringsaktie over de sidste to år på trods af stærk operationel præstation,« siger Alex Captain til Financial Times.

I sidste måned udtrykte en anden af virksomhedens aktionærer, Oceanwood Capital Management, også lignede bekymringer vedrørende uønskede overtagelsesinteresser i et privat brev til Just Eats ledelse.

Fire skarpe bud på historier fra Berlingske Business

1. Panik i Kina spreder sig til danske aktier: »Destruktionen er enorm«

Regeringen i Kina slår i øjeblikket hårdt ned på det private erhvervsliv, og det sender chokbølger gennem resten af det globale aktiemarked. Kinesiske aktier har haft sine værste to dage siden finanskrisen, hvilket især har ramt børsen i Hongkong.

Læs Sara Sjølins historie her.

2. Sygeplejerskernes strejke udvides for tredje gang – rammer fertilitetsklinikker

Dansk Sygeplejeråd (DSR) har i en pressemeddelelse oplyst, at de fra 25. august vil tage yderligere 215 sygeplejersker ud til strejke. Det kommer oven i de to tidligere udvidelser, der rammer fra 10. og 17. august, hvor henholdsvis 702 og 225 sygeplejersker bliver udtaget oven i de cirka 4.750 sygeplejersker, der allerede strejker.

Læs Emil Bo Rasks forklaring af sagen her.

3. Hop i danske boligpriser i coronatiden i EUs absolutte top

Boligpriserne i Danmark steg kraftigt i coronatiden, og en ny undersøgelse viser, at stigningerne var blandt de allerhøjeste i EU. Gunstige rammevilkår og resolutte indgreb for at holde økonomierne flydende har givet boligmarkeder i hele Europa luft under vingerne. Stigningerne i coronaåret kommer efter en længere periode med pæne stigninger i boligpriserne herhjemme, og de danske boligpriser er steget dobbelt så meget som EU-gennemsnittet siden 2012. Nu diskuteres et indgreb på det danske boligmarked.

Læs Ulrik Harald Bies analyse her.

4. Folketinget blev ikke taget med på råd, da erhvervsminister Simon Kollerup fratog visse virksomheder retten til lønkompensation

Berlingske samler op på forløbet, hvor virksomheder i konflikt blev lukket ude af lønkompensationsordningen. Et forløb, der af eksperter beskrives som rodet og et demokratisk problem.

Læs Katrine Juel Friis' historie her.