Sara Omar vinder De Gyldne Laurbær

Den ærefulde litteraturpris De Gyldne Laurbær er i år ramt af coronarestriktioner, og derfor omfordeles 250.000 kroner til en særlig organisation.

Dansk-kurdiske Sara Omar er aktuel med sin anden roman "Skyggedanseren". Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Denne onsdag aften uddeler Politikens Forlag og Foreningen De Gyldne Laurbær, som er en af landets mest prestigefyldte litteraturpriser, nemlig De Gyldne Laurbær, som går til årets forfatter.

I år går prisen til den dansk-kurdiske romanforfatter Sara Omar. Prisen er en ren ærespris, dvs. at der normalt ikke medfølger penge med prisen, men grundet aflysningen af prisuddelingens traditionelle festmiddag har Politikens Forlag valgt, som en særlig engangsdonation, at donere 250.000 kroner, som årets prisvinder får lov at tildele en organisation efter eget valg. Sara Omar har valgt at tildele organisationen Børns Vilkår pengene.

»Der er mange børn og kvinder, der kontakter mig i alle døgnets timer for at få hjælp. Men som enkelt individ med begrænset tid og ressourcer er det frustrerende at opleve, at for hver person man hjælper, er der mange flere derude, der behøver støtte. Derfor er det så rørende med en organisation som Børns Vilkår, hvor så mange dedikerede mennesker arbejder hårdt for at hjælpe. Det er derfor min vision, at denne donation kan være med til at sikre et fortsat kompetent og næstekærligt tilbud til børn, der er i krise«, udtaler Sara Omar om baggrunden for sin donation.

Negativ social kontrol

»Det er børn, som har brug for specialiseret hjælp, når de rækker ud, og derfor er vi meget taknemmelige for donationen fra JP/Politikens Forlag i anledningen af Sara Omars pris, som vi vil bruge på at opkvalificere rådgiverne på BørneTelefonen til at håndtere samtaler om negativ social kontrol«, udtaler Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i forlængelse af donationen.

På grund af covid-19 afholdes arrangementet siddende, og alle er blevet instrueret i at vende ansigtet mod scenen. Stolene placeres med forsvarlig afstand, og alle skal bære maske eller visir ved ankomsten.

Arrangementet afsluttes med en surprisekoncert med et særdeles velkendt navn fra den danske musikscene, som først afsløres for gæsterne ved uddelingens afslutning.