Forsikringsbranchens nye frontkæmper: »Vi skal være der, før livet tager en kolbøtte«

Kent Damsgaard er gået fra industrien til forsikringsbranchen. Nu skal han være frontkæmperen for blandt andet at undgå, at forsikrings- og pensionsselskaberne bliver ramt af regeringens nye bankskat.

»Det er min vision at tydeliggøre, at denne branche er tæt på den enkelte dansker«. Sådan lyder det fra ny adm. direktør i Forsikring & Pension Kent Damsgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er ud af en familie, hvor faderen var selvstændig. Under coronanedlukningen i foråret arbejdede han nærmest i døgndrift for at hjælpe de danske virksomheder som direktør i Dansk Industri.

Nu skifter Kent Damsgaard branche. 1. september begyndte han i et topchefjob som adm. direktør for Forsikring & Pension. Her har han fået lidt af en ilddåb, da han blandt andet skal kæmpe for, at forsikrings- og pensionsselskaberne undgår at blive ramt af regeringens ny bankskat, der skal finansiere tidligere pension til »Arne«.

Kent Damsgaard har været i alt ni år i Dansk Industri, DI, men han lægger ikke skjul på, hvad der fik ham til at skifte til en ny branche.

»Jeg sprang ud i det her job, fordi det er en branche, der følger den enkelte dansker gennem hele livet. Vi er i berøring med samtlige borgere. Jeg har brugt mange år af mit liv på at arbejde på at skabe arbejdspladser. Det handler også om den enkelte dansker, men forsikring og pension er mere direkte knyttet til den enkelte borger end virksomhedernes konkurrenceevne,« siger Kent Damsgaard.

Han erkender, at selv om stort set alle danskere har en forsikring, og rigtigy mange sparer op til pension, så er det et område med meget lav interesse for de fleste. Alle kender deres bank og deres lån i banken, men meget få kender deres forsikringer og deres pensionsopsparing.

»Det er min vision at tydeliggøre, at denne branche er tæt på den enkelte dansker. Det handler også om at tage en diskussion om nogle af de dilemmaer,  der er i forhold til blandt andet brugen af data. Den enkelte dansker mener, at det er en fordel at få en billigere bilforsikring, hvis vedkommende kører pænt, men hvor langt vil man gå for med data at dokumentere, at man kører pænt,« siger Kent Damsgaard.

Han fremhæver også, at forsikringsselskaberne og pensionsselskaberne skal være der, når livet nogle gange tager en ubehagelig vending.

»Vi skal også sørge for at være der, før livet tager en kolbøtte. Det handler både om forebyggelse og om at få folk til at tale om noget, der ikke er så rart – eksempelvis livsforsikringer,« siger Kent Damsgaard.

Lærte det politiske spil

Kent Damsgaard er vokset op på Fyn i en mindre by lige uden for Middelfart. Faderen var elinstallatør med egen virksomhed. Kent Damsgaard valgte dog tidligt at gå en anden vej og blev uddannet økonom fra Syddansk Universitet.

I jobbet som administrende direktør for F&P afløser Kent Damsgaard Per Bremer Rasmussen, der sad i jobbet i 15 år. For Kent Damsgaard er det den foreløbige kulmination på en karriere, der har budt på flere jobskift undervejs.

Han var nogle år i Skatteministeriet i forskellige stillinger og havde også en enkelt afstikker som cheføkonom i Venstre på Christiansborg. Selv om det job kun varede godt et år, lærte han alligevel meget om, hvordan man som interesseorganisation får indflydelse på det politiske spil.

Det handler om høj faglighed i argumenterne, men i mindst lige så høj grad om at vide, hvornår man skal bringe fagligheden i spil over for politikerne på Christiansborg.

Det har været en erfaring, han har gjort brug af i de seneste år i to forskellige job hos DI. Først som vicedirektør og derefter som politisk direktør. Nu skal han så gøre brug af de samme evner hos F&P.

Kent Damsgaard fremhæver, at selv om han har valgt en helt anden karrierevej end forældrene, har han alligevel fået meget med fra hjemstavnen på Fyn.

»Min forældre var selvstændigt erhvervsdrivende, og det har klart givet mig noget med fra min opvækst. For det første at der skal arbejdes for tingene, og der skal leveres en indsats. For det andet at det ikke altid kun er medvind – nogle gange er der også modvind,« siger Kent Damsgaard.

»Der kan komme ulykke og sygdom og alt muligt. Det skal samfundet også holde hånden under, og der spiller vi som forsikrings- og pensionsbranche en vigtig rolle,« siger Kent Damsgaard.