Udskældt podcast om danske mordsager bliver til TV-serie

Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbees populære podcast »Mørkeland« bliver nu brugt som forlæg for TV-serien »Ind i Mørket« på Dplay, der dykker ned i otte uopklarede danske drabssager.

Den tidligere politimand Sebastian Richelsen og pensioneret drabschef Jens Møller besøger i programmet »Ind i Mørket« beboelsesområdet, hvor en fire-årig pige forsvandt for 37 år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dplay
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Danmarks mest populære podcasts, »Mørkeland«, hvor de to værter Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbee diskuterer drabssager, der har gjort indtryk på dem, bliver nu en afgørende del af en ny krimiserie ved navn »Ind i Mørket« på Discoverys streamingplatform Dplay.

TV-serien dykker ned i otte uopklarede drabssager, og de to værters samtale om mordene bliver her suppleret af en tidligere efterforsker, der besøger gerningssteder og taler med vidner og eksperter, som har kendskab til sagerne.

Interview bliver suppleret med tegnede og animerede rekonstruktioner af de forløb, der leder op til drabene. Det er den tidligere politimand Sebastian Richelsen, der undersøger omstændigheder omkring de uopklarede drab med afsæt i de spørgsmål, som Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbee rejser i deres genfortælling af sagernes forløb.

Sagsgennemgangene, som Aurvig og Bugbee fortæller om, og Richelsens undersøgelser i programmet bunder i journalistisk research i blandt andet arkiver, politiudmeldinger og kildeinterview samt aktindsigt i de sager, hvor det har været muligt.

Der er gået mange overvejelser og planlægning forud for premieren på serien 30. september, siger programdirektør hos Discovery Networks Danmark, Pil Gundelach Brandstrup, der forklarer, at serien er en del af stationens fortløbende satsning på krimigenren.

»Programmet er med til at styrke Dplays position inden for krimiområdet samtidig med, at det viser bredden inden for samme genre,« siger Pil Gundelach Brandstrup.

Tidligere har blandt andre Dplay med programmer som »Forelsket i en morder« og »De hemmelige optagelser med Peter Madsen« fået stor medieopmærksomhed, ikke mindst da det kom frem, at Peter Madsen for første gang havde erkendt sig skyldig i mordet på Kim Wall i et af programmerne.

Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Bugbees podcast har haft tusinder af lyttere, men har også fået kritik for at lave »underholdning ud af drabssager«. Blandt andre har journalisten og radioværten Sandie Westh, hvis søster blev myrdet i 2007, jævnligt kritiseret podcasten.

Barske detaljer

Redaktør for krimistoffet hos Discovery Tine Røgind Quist siger, at stationen har fulgt egne generelle etiske retningslinjer under udarbejdelsen af TV-programmet »Ind i Mørket«.

»Vi udvælger omhyggeligt hvilke sager, som det kan være relevant at arbejde med. Det spiller en rolle for os, hvornår drabet er foregået, og hvorvidt der er en chance for, om programmet kan bidrage til opklaring af det pågældende drab,« siger Tine Røgind Quist, der også oplyser om, at de pårørende har givet deres samtykke til, at sagerne bliver en del af programmet.

Der er barske detaljer i serien. I første afsnit af »Ind i Mørket« besøges en skov, hvor et barnelig for 37 år siden blev anbragt af en ukendt person. En retsmediciner interviewes og forklarer, hvordan liget har været i forrådnelse, og hvordan skovens dyr har spist af det.

Har I overvejet, om den beskrivelse kunne støde ?

»Omstændigheder omkring et drab er altid alvorlige, og vi tager de størst mulige hensyn både over for de pårørende og seerne. Det hensyn skal så vejes op imod intentionen i programmet med at finde nye oplysninger i sagen. Hvis det mål skal lykkes, forudsætter det, at seerne bliver klædt ordentligt på med informationer og detaljer. Men det er altid en helt konkret overvejelse fra sag til sag og fra minut til minut i programmet,« siger Discoverys krimiredaktør Tine Røgind Quist.

»Ind i mørket« har premiere på Dplay onsdag 30. september.