Superpopulær radiokanal har lagt Michael Jackson på is

I forbindelse med dokumentarfilmen "Leaving Neverland" er BBC Radio 2 holdt op med at spille musik med det sexanklagede popikon for sine millioner af lyttere.

Michael Jackson, 1993. Foto: STR/AFP ( Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

Storbritanniens mest populære radiokanal - BBC Radio 2, der har over 15 millioner lyttere om ugen - er holdt op med at spille musik af  Michael Jackson.

Det skriver The Times.

Avisen har opgjort, at der ikke er blevet spillet noget Michael Jackson-nummer på BBC Radio 2 siden 24. februar.

Det påfaldende lange fravær falder sammen med den forestående visning på HBO og Channel 4 af en allerede meget omdiskuteret dokumentarfilm i to dele, »Leaving Neverland«. I dokumentarfilmen hævder to mænd, Wade Robson og James Safechuck, at være blevet misbrugt seksuelt af Michael Jackson, da de var børn.

Hos BBC vil man ikke sige, om boycotten af Michael Jackson er permanent, eller hvad motiverne for ikke at spille ham er:

»Vi ser på hvert enkelt stykke musik på dets egne betingelser, og de beslutninger vi træffer om, hvad vi skal spille på vores forskellige kanaler, bliver altid truffet med hensyn til publikum og den sammenhæng, musikken indgår i,« hedder det i en udtalelse fra BBC.

»Leaving Neverland« vakte opsigt, da den tidligere i år havde premiere på Sundance-filmfestivalen i USA.

I anledning af HBO-visningen af »Leaving Neverland« i USA 3. og 4. marts har den verdenskendte TV-showvært mm. Oprah Winfrey interviewet Wade Robson og James Safechuck. Interviewet vises umiddelbart efter anden del af dokumentarfilmen.

Herhjemme kan »Leaving Neverland« ses 7. marts på CPH: DOX og 8. marts på DR.