Simon Kvamm: Det er på tide, at man viser musikbranchen noget respekt

Musikeren Simon Kvamm opfordrer i et åbent brev regeringen til at gøre noget for musikbranchen – og til at sondre mellem musiklivet og nattelivet. Der arbejdes på en løsning, lover kulturminister Joy Mogensen.

»Diskoteker og spillesteder er komplet forskellige i forhold til, hvor længe man opholder sig der, og hvordan folk opfører sig, mens de er der,« skriver Simon Kvamm. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Panduro Management

Et af dansk musiklivs store navne, Simon Kvamm, opfordrer nu politikerne og regeringen til at hjælpe den trængte musikbranche, som siden coronakrisens begyndelse har været hårdt ramt af forsamlingsforbud og andre restriktioner.

»Jeg synes, at mine kolleger i hele musikbranchen henover sommeren har vist sig modne til at gennemføre koncerter, der imødekommer alle sikkerhedskrav på en måde, der kalder på den samme anerkendelse og respekt, som man har vist fodboldbranchen,« skriver Simon Kvamm.

Han opfordrer politikere og regeringen til at skelne mellem en genåbning af diskoteker og spillesteder og ikke bare omtale det samlet som »nattelivet«, når de skal forhandle om hjælpepakker.

»Diskoteker og spillesteder er komplet forskellige i forhold til, hvor længe man opholder sig der, og hvordan folk opfører sig, mens de er der,« skriver Simon Kvamm.

Kulturminister Joy Mogensen (S) indleder i denne uge forhandlinger med Folketingets partier om hjælpepakker til kulturlivet, herunder musiklivet. Hun afviser i et skriftligt svar til TV 2, at man politisk ikke skelner mellem spillesteder og diskoteker

»Danske spillesteder er kulturpolitiske vigtige institutioner, hvor fællesskabet om den levende musik kan udfolde sig. Jeg har aldrig set danske spillesteder og natklubber som det samme,« skriver Joy Mogensen.

Ministren er i dialog med de danske spillesteders organisation, Dansk Live, om, hvordan en genåbning kan ske forsvarligt, men at det er Folketingets partier, der på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefalinger skal vælge, hvordan næste skridt af genåbningen af Danmark skal ske.

Ifølge professor og virolog ved Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, vil det dog ikke være forsvarligt at åbne for koncerter.

»Det er simpelthen ikke realistisk at åbne op for det. Slet ikke på nuværende tidspunkt, hvor smitten stiger,« siger han til TV 2.

Danske spillesteder er hårdt pressede af krisen og flere risikerer at måtte lukke.

»Vi frygter, at den tiltagende sommersmitte kan spænde ben for os. Vi ved ikke, hvornår en rentabel genåbning kommer. Det er især et problem, fordi mange steder jo har været lukkede fra starten af marts. De store spillesteder med stående koncerter har det særligt hårdt,« sagde Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, for nylig til Berlingske.