Rygtet var sandt: Mads Mikkelsen overtager skandaleramt Hollywood-skuespillers rolle

Efter at Johnny Depp blev fyret under optagelserne til den næste film i Fantastic Beasts-serien i Harry Potter-universet, skal Mads Mikkelsen nu overtage rollen.

Mads Mikkelsen overtager Johnny Depps (th.) rolle i den næste film i Harry Potter-universet. Fotocollage: Jeff Pachoud og Tolga Akmen/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mads Mikkelsen skal overtage rollen som den onde troldmand Grindelwald i »Fantastic Beasts 3«.

Det skriver mediekoncernen Warner Bros. i en pressemeddelelse.

Filmen er en del af Harry Potter-universet. Rollen var i de to første film besat af Johnny Depp, men for to uger siden annoncerede Warner Bros., at man havde bedt Johnny Depp trække sig, efter at Hollywood-stjernen tabte en retssag mod den britiske tabloidavis The Sun.

Avisen fik medhold i, at der var dækning for at sige, at Johnny Depp havde slået sin kone. I dag er der flere, der spår, at Johnny Depps karriere er slut.

I den tre uger lange retssag i juli blev der fundet beviser for, at Johnny Depp og hans daværende hustru Amber Heard havde et stormfuldt ægteskab med voldshandlinger fra begge og en stærkt alkoholiseret ægtemand.

Allerede for to uger siden var der rygter om, at Mads Mikkelsen skulle overtage rollen, og nu kan Mads Mikkelsen se frem til endnu en gang at blive set af millioner af mennesker i en stor amerikansk film.

Mads Mikkelsen kommer med sin rolle i denne film til at have været med i de fire mest indtjenende filmfranchises nogensinde: Marvel Cinematic Universe, Star Wars, James Bond og nu Harry Potter.

Fantastic Beasts-filmene foregår som nævnt i samme magiske univers som Harry Potter-serien, men finder sted cirka 60 år før. Det er J.K. Rowling selv, der skriver manuskriptet, og der er planer om at lave fem film i alt. Den tredje film er sat til at få premiere  i juli 2022. Den har endnu ikke fået en titel.

Filmen, hvor Mads Mikkelsen skal spille Grindelwald, er opfølgeren til »Fantastic Beasts and Where to Find Them« og »Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald«.

På skuespillerlisten finder man Hollywood-stjerner som Eddie Redmayne, Colin Farrell, Jude Law og Catherine Waterson.