Nu er prins William fundet til »The Crown«

Femte sæson af »The Crown« får premiere næste år, og nu er rollen som 15-årige prins William besat, skriver Variety.

Dominic West skal spille prins Charles i femte sæson af »The Crown«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix/Keith Bernstein
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skaberne af Netflix-serien »The Crown« har ledt land og rige rundt – bogstavelig talt – for at finde den dreng, der skal spille prins William i femte sæson af hitserien om det engelske kongehus.

Men nu er drengen fundet. Det skriver Variety.

Den 13-årige dreng hedder Senan West, og skaberne havde tilsyneladende ikke behøvet lede længere end hjemme hos en af hovedrolleindehaverne i »The Crown«. Senan West er nemlig søn af Dominic West, som skal spille prins Charles.

Far og søn skal altså spille far og søn.

I »The Crown« skifter skuespillere hver eller hver anden sæson for at vise, at tiden går. Første sæson handlede således om årene 1947-1955 og dronning Elizabeths første år som regent, mens femte sæson foregår i 1990erne.

90erne var en turbulent periode for det britiske kongehus. Særligt 1992 var et annus horribilis for dronningen, hvor tre af hendes fire børn blev skilt, og Windsor Castle brændte.

I 1997 døde prins Williams mor, prinsesse Diana, nogle få år efter, hun blev skilt fra prins Charles. Prinsesse Diana skal i femte sæson spilles af Elizabeth Debicki, og Dianas kæreste, Dodi Al Fayed, skal spilles af Khalid Abdalla, der er kendt fra filmen »Drageløberen«.

Prinsesse Diana, prins Harry og prins William fotograferet inden Dianas tragiske død i en bilulykke i Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johnny Eggitt/AFP/Ritzau Scanpix.

Den seneste sæson af »The Crown« udkom på Netflix i efteråret 2020, og i september ryddede den bordet ved årets Emmy-uddeling. Serien vandt for bedste dramaserie, bedste mandlige hovedrolle i en dramaserie, bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie, bedste kvindelige birolle i en dramaserie og bedste kvindelige birolle i en dramaserie.

Udover at være prisbelønnet er serien også en kæmpe seersucces. Allerede inden fjerde sæson fik premiere, havde 73 millioner husstande verden over set serien, har Netflix sagt ifølge BBC.

Men man må vente lidt endnu på femte sæson, for den får først premiere i november 2022.

Herunder kan du se Imelda Staunton, der skal spille dronning Elizabeth i sæson fem, sende en hilsen til seerne.