Musik i Lejet: Vi kan ikke afvikle sommerens festival

Efter nattens genåbningsaftale oplyser arrangøren af Musik i Lejet, at årets festival ikke kan afvikles. Det er især publikumsbegrænsningen, der sætter en stopper for Tisvilde-festivalen.

 
Genåbningen af Danmark er i gang, og der var en ny aftale på plads i denne uge. Få overblikket over seneste nyt om situationen her. Video: Ida Marie Odgaard, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Musik i Lejet, der skulle finde sted i Tisvilde 22., 23. og 24. juli, bliver med stor sandsynlighed aflyst. Det oplyser Andreas Grauengaard, der er programansvarlig for Musik i Lejet, til Berlingske.

Baggrunden er nattens genåbningsaftale, hvoraf det fremgår, at udendørs arrangementer for et stående publikum samt festivaler i perioden fra 21. maj til 1. august kun må rumme op til 2.000 deltagere.

»Det er det, vi havde frygtet. Vi kan ikke afvikle festivalen,« siger den programansvarlige, da Berlingske træffer ham tirsdag morgen.

Det er ikke så længe siden, at Musik i Lejet, der er en luksusfestival i Tisvilde, annoncerede en række store navne, der skulle spille på årets festival.

Der bliver ingen rosé – eller noget som helst andet – på Musik i Lejet i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

»Det er musikere, der nu igen ikke får lov til at spille for et større publikum. Det er leverandørerne til festivalerne, der igen mangler forretning. Og det er de frivillige som eksempelvis Vejby-Tisvilde Fodboldklub, der ikke kan tjene penge til deres fritidsaktivitet, venner, der ikke kan mødes, og minder, der ikke bliver skabt,« siger Andreas Grauengaard og fortsætter:

»Store kulturoplevelser er en samlende faktor, som er vigtig for folk. Det er svært at forstå, at det igen ikke skal ske til sommer.«

Andreas Grauengaard er stifter af festivalen, og han anerkender »selvfølgelig« pandemiens alvorlighed. Han er dog frustreret over, hvad han ser som manglende politisk vilje.

»At man politisk har trukket den så længe, fortæller noget om, hvor langt nede vi er på prioriteringslisten. Der er noget, der bliver prioriteret højere, og vi kunne ønske, at man ville kigge mere på den forskning, der er foregået i blandt andet Barcelona og England,« siger han.

Grauengaard henviser til en forsøgskoncert i Barcelona, hvor smittespredningen var »forsvindende lille«, selvom 5.000 dansede, drak og sang til bandet Love of Lesbian. Kun seks blev konstateret smittet efter koncertforsøget.

En forsøgskoncert i Barcelona viste, at smittespredningen var »forsvindende lille«, selvom 5.000 publikummer iført mundbind dansede, drak og sang til bandet Love of Lesbian. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lluis Gene/AFP/Ritzau Scanpix.