Medier: »Sprængfarlige skænderier« bag scenen – ikke covid-19 – var årsag til Adeles aflysninger

Ifølge The Sun og Daily Mail var omfattende krav til scenografien og udstyret i Caesars Palace i Las Vegas årsag til superstjernens nu udskudte koncertrække.

 
I en tårevædet video beklager sangeren Adele, at hun må aflyse sine forestående koncerter i Las Vegas med kun én dags varsel på grund af corona. Nu viser det sig, at det muligvis ikke var corona, der var årsagen til aflysningerne. Redigering: August Johan Bang. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sangeren Adele er »knust« over at skulle udskyde sin tre måneder lange koncertrække i Las Vegas på ubestemt tid. Men ifølge britiske tabloidmedier er hun delvist selv ude om aflysningen.

I en tårevædet video sagde hun for et par dage siden undskyld til sine fans, fordi showet måtte udskydes. Det skyldtes leveringsproblemer, og at halvdelen af hendes hold havde fået covid-19, sagde hun.

»Jeg beklager virkelig. Mit show er ikke klar. Vi har prøvet alt og gjort alt, hvad vi kan, for at få showet sat sammen tids nok, og så det var godt nok til jer,« sagde Adele i videoen.

»Det er umuligt at færdiggøre showet, og jeg kan ikke give jer det. Jeg er ked af, at det er i sidste øjeblik, vi har været vågne i 30 timer. Jeg er helt knust,« sagde Adele, der især talte til de fans, der har arrangeret rejser for at kunne se hende.

Men ifølge engelske Daily Mails anonyme kilder, så skyldes aflysningen ikke hverken covid-19 eller leveringsproblemer.

Aflysningen skyldes ifølge avisen derimod, at divaen havde meget store krav til de ellers fornemme faciliteter i Caesars Palace-kasinohotellet i Las Vegas.

Adele og hendes hold skal have været »mareridtsagtige« under forberedelserne til showet. Illustreret blandt andet ved, at teatrets topmoderne storskærm ikke var god nok, og at der derfor skulle installeres en anden, større skærm, få centimeter foran den oprindelige.

»Jeg prøver at slippe«

Derudover skulle Caesars Palace' Meyers lydsystem også udskiftes, selvom det angiveligt også skulle være topmoderne.

»Sådanne krav øger produktionsomkostningerne og kan være umulige at tilfredsstille i en tid, hvor der er leveringsproblemer,« udtaler en anonym kilde til Daily Mail.

Den britiske tabloidavis The Sun har også kilder, der har fortalt dem om, hvorfor Adele måtte aflyse den koncert, som fans ifølge The Guardian havde betalt fra 600 kroner til 32.000 kroner pr. billet for at overvære.

Ifølge The Sun skal Adele og hendes hold have haft en række skænderier backstage, herunder rmed den anerkendte scenograf Esmeralda Devlin, som ellers arbejdede på Adeles verdensturné i 2016.

»Selvom settet kostede millioner af pund, var Adele utilfreds med resultatet, hvilket hun gjorde meget klart overfor 'Es',« siger kilden med henvisning til Esmeralda Devlins kælenavn.

En anden kilde siger til The Sun, at produktionsholdet var kaotisk, fordi der var endeløse ændringer i, hvordan showet skulle sættes op.

»Der var ingen klarhed om, hvad Adele ville have, og det førte til alle ændringerne. Det virkede, som om, at selvom hun plejer at ville have en ret bar, simpel scene, så var hun under pres for at finde på et ekstravagant show,»siger kilden til The Sun og fortsætter:

»Så der var konstant en kamp mellem de to versioner af, hvad showet skulle være, og det forårsagede nogle sprængfarlige skænderier.«

Adele har tidligere kæmpet med sceneskræk. Til en koncert i New Zealand i 2017 sagde hun til publikum, at hun var i tvivl om, hvorvidt hun nogensinde ville tage på turné igen.

I et interview med The Today Show, som The Mirror har citeret, sagde hun om sin sceneskræk:

»[Inden jeg skal på scenen] bevæger jeg mig uroligt, jeg stønner og sukker, jeg prøver at løbe væk og jeg prøver at slippe for at optræde.«

Adele skulle angiveligt have tjent op mod 4,5 millioner kroner for hver af de 24 koncerter i rækken. Anledningen til koncerterne var hendes nyeste album, »30«, der af Berlingskes anmelder blev kaldt  »et foreløbigt højdepunkt i hendes karriere«.

Adele sagde også undskyld med videoopkald med sine fans en stor del af den aften, hvor premieren skulle have fundet sted.