Klagesag kommer helt bag på Arkens direktion og bestyrelse: »Vi er forbløffede«

20 ansatte på kunstmuseet Arken i Ishøj retter i anonymt brev en voldsom kritik mod museets arbejdsmiljø. Kritikken kommer fuldstændig bag på både direktionen og bestyrelsen, siger bestyrelsens næstformand, Lars Eskesen.

Direktionen og bestyrelsen på kunstmuseet Arken i Ishøj modtog fredag et anonymt klagebrev om dårligt arbejdsmiljø. Brevet er underskrevet af 20 medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sønderlemmende kritik, som 20 medarbejdere på Arken i Ishøj retter mod arbejdsmiljøet på kunstmuseet Arken, kommer totalt bag på institutionens direktion og bestyrelse.

»Vi er helt overraskede over det her, og det samme er direktionen,« siger Lars Eskesen, næstformand i bestyrelsen og tidligere bankdirektør.

Har bestyrelsen modtaget advarsler om dårligt arbejdsmiljø?

»Overhovedet ikke. Vi er forbløffede. Bestyrelsen er fuldt informerede om de lovpligtige årlige arbejdsmiljøvurderinger, de såkaldte APV arbejdspladsvurderinger, og der ligger Arken absolut helt i top,« siger Lars Eskesen.

Arkens bestyrelse modtog på linje med museets direktion fredag en anonym klage over det psykiske arbejdsmiljø og arbejdskulturen på Arken.

»Vi oplever en alvorlig grad af stress og en konstant frygtkultur blandt os medarbejdere, der er forårsaget af krænkende adfærd, grænseoverskridende handlinger og magtmisbrug,« skriver medarbejderne og retter kritikken mod en navngiven ledende medarbejder.

Lars Eskesen, næstformand for kunstmuseet Arkens bestyrelse, modtog sammen med den øvrige bestyrelse fredag et anonymt brev, der retter alvorlig kritik mod museets arbejdsmiljø. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

I brevet tales der om en »psykisk terroriserende og magtmisbrugende ledelsesstil«.

»Dette brev er et råb om hjælp. Formålet er at få vores oplevelse af arbejdskulturen på ARKEN frem i lyset, da vi ikke kan arbejde under disse forhold længere. Der er akut behov for at få iværksat en uvildig undersøgelse af ledelseskulturen på museet,« hedder det i brevet.

Museets ledelse har allerede informeret medarbejderne om sagen, og tirsdag eftermiddag mødes man om sagen.

»Vi er i tæt kontakt med direktionen, og vi føler os godt informeret om de initiativer, som direktionen har taget,« siger Lars Eskesen.

Han fortæller, at direktionen nu skal tale med medarbejderne for at få afdækket sagen, og derefter vil bestyrelsen blive informeret om resultatet.

Hvilke konsekvenser kan sagen få?

»Det ved man ikke noget om, før man har fundet ud af, om der er en sag, og hvordan den i givet fald ser ud. Vi har kun fået dette anonyme brev, så nu må det afdækkes, og den proces er i gang,« siger Lars Eskesen.

Hvilken rolle har bestyrelsen i denne sag?

»Det her er et driftsanliggende, som hører under direktionen. Men klagen er jo sendt til både direktionen og bestyrelsen, så nu skal vi sikre os, at direktionen tager hånd om sagen på seriøs og hurtig vis, og det gør den,« siger Lars Eskildsen.