Internettet udskammer skuespiller for at have givet Trump hånden

Hadet mod den amerikanske præsident har fået et omfang, så bare det at give ham hånden fører til vrede.

 

De sociale mediers vagtsomme øje kastede mandag blikket på skuespilleren Vince Vaughn, der under en National Championship-kamp i amerikansk fodbold i New Orleans småsludrede med præsident Donald Trump og dennes hustru, Melania Trump, og gav dem hånden.

På Twitter cirkulerer optagelser af filmstjernen, der snakker med Trump, mens Melania sidder mellem dem. Derefter giver de hjerteligt hinanden hånden, før skuespilleren går sin vej.

Det korte møde er ikke gået upåagtet hen på internettet, hvor søgningen Vince Vaughn og Trump pludselig er blevet nogle af de mest trendende søgeord.

Det er velkendt, at Vince Vaughn er en af de få Hollywood-stjerner, der befinder sig på højrefløjen, men mødet med Trump har alligevel fremkaldt voldsomme reaktioner og krav om boykot af Vince Vaughns film, altså det, man på moderne dansk-engelsk kalder cancel culture, hvor en kendt persons opførsel fører til afvisning og udfrysning.

Journalisten Timothy Burke var en af dem, der optog mødet og efterfølgende tweetede filmen sammen med en tekst om, hvor ked han var over at dele videoen med resten af verden.

Udskamningen tog fart tirsdag og undertiden i ret voldsomme vendinger. En twitterbruger skrev, at Vince Vaughn havde fået en chance for at vende ryggen til »en voldtægtsforbryder, en forræder og en barnemorder«.

»I stedet gav han med stor entusiasme Donald Trump hånden. Fuck dem begge,« skrev twitterbrugeren.

En fan af Vince Vaughn skrev ligeud, at han ikke længere ønskede at se en opfølger til Vince Vaughns filmhit »The Wedding Crashers«.

Vince Vaughn har ikke selv reageret på twitterstormen, men adskillige andre har manet til besindelse og ytret ønske om, at man ikke følger opfordringen til boykot af Vaughn, blot fordi denne i al høflighed har småsludret med præsidenten. En vis Andrew Pollack skrev, at hvis man er imod, at nogen giver præsidenten hånden, så burde man lade sig indlægge på sindssygehospital.