I et langt og livløst år er der én ting, der gør Gucci-chefen stolt

København er så småt ved at vågne fra, hvad der føles som verdens længste vinterhi. Her er historien om coronaåret, og hvordan det egentlig går i byen, fortalt gennem fem af Berlingskes nærmeste naboer. For Guccis butikschef har det seneste år været livløst og langt, men der er en ting, hun er stolt af.

 
Berlingske har mødt Maria Stegler, butikschef for Gucci til en snak om, hvordan det står til for forretningen, gaden og København. Foto: Tobias Kobborg. Produktion: August Bang. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maria Stegler, butikschef for Gucci:

»Langsomt kan jeg se, at byen begynder at udfolde sig igen. Der er mere og mere liv på gaderne i området. Det er virkelig rart at mærke, at det er forår, og at der er masser af mennesker udenfor.

Allerede før pandemien er Pilestræde gået fra at være en lidt halvkedelig sidegade til Strøget til at være en spændende gade. Langt op ad gaden er der kommet en masse forskellige forretninger, restauranter og cafeer, som er virkelig gode. På den måde er det blevet en virkelig attraktiv vej at tage. I Gucci kan vi helt klart mærke, at der er kommet flere gående den vej ned mod os på hjørnet. Det er virkelig dejligt.

Det, der var rigtig hårdt, var, at fra den ene dag til den anden var byen nærmest død. Der var virkelig ingen mennesker på gaden herinde. København er normalt denne her fantastiske by med rigtig meget liv i gaderne og mennesker op og ned ad Strøget. Det var meget specielt at se byen fuldstændig livløs.

Jeg synes, at det seneste år har været rigtig langt. Først og fremmest har det været langt, fordi vi gang på gang ikke har haft nogen anelse om, hvor lang tid, vi skulle holde lukket denne gang. Vi har været tvunget til at holde lukket over flere omgange, og de tvungne nedlukninger er ligesom blevet forlænget med meget kort varsel gang på gang. Fra myndighedernes side kunne jeg godt have ønsket mig, at de havde lavet nogle mere langsigtede planer for, hvornår vi kunne lukke dørene op igen.

Uvisheden har klart været det hårdeste. For mig personligt, men især også for vores mange medarbejdere. De fleste af dem har været hjemsendt i meget lange perioder. Jeg har på ingen måde kunnet give dem nogen tidshorisont for, hvornår de kunne komme tilbage på deres arbejde. Det har været svært.

1. marts, hvor vi endelig kunne åbne igen, var en helt fantastisk dag. Klokken ti stod der en dejlig lang kø hele vejen ned ad gaden for at komme ind. Vi har fået så mange positive reaktioner.

Vi kan mærke, at vores kunder virkelig har savnet os. Jeg var så glad.

I seks år har Maria Stegler stået i spidsen for Gucci på hjørnet af Pilestræde og Østergade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg.

Alle mine medarbejdere var lykkelige for at komme tilbage på arbejde. Det er klart, at nedlukningerne har ramt os på økonomien. Selvfølgelig har vi mærket det, men heldigvis har vi ikke været nødsaget til at afskedige nogen. Det gør mig super glad at tænke på. Det er noget, jeg faktisk også er ret stolt af.

Jeg savner rigtig meget, at vi kan se på hinanden og på vores kunder uden at skulle have mundbind på. I Gucci har vi virkelig mange kunder, som bruger lang tid på at være herinde i butikken. Det sætter nogle begrænsninger for samtalen og betjeningen, når der er maske på. Jeg savner også, at vi kan afholde forskellige arrangementer for kunderne.

Og så har jeg jo savnet at tage mine medarbejdere ud på en fredag aften på PS Bar & Grill. Så plejer vi at spise en pizza, drikke et glas vin og tale om ugen, der er gået.«