Hvis »Paradise Hotel«-deltagere vil have sex, skal de give tegn til kameraet først

Der er kommet samtykkeregler i det norske Paradise Hotel, men det viser sig, at sådan har det allerede været længe i den danske udgave.

Under optagelserne til forrige sæson af den svenske udgave af »Paradise Hotel« anklagede to kvindelige deltagere en mandlig deltager for overgreb. Sæsonen blev aldrig sendt. Nu er der kommet samtykkeregler i både det danske og norske »Paradise Hotel«, og antagelig også i det svenske, som dog først udkommer med en sæson i 2022. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patricia Recourt/Viaplay
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I »Gift ved første blik« var der en medvirkende, der prøvede sig frem med en samtykkeerklæring. I den norske version af fest- og realityprogrammet »Paradise Hotel« er der en helt anden måde at vise samtykke på, inden akten går i gang. Det skriver VG.

DR har talt med en repræsentant for den danske del af Nent Group, der producerer »Paradise Hotel«, og det viser sig, at nordmændene er bagud. Men først skal vi høre, hvad en af de mandlige deltagere i den nuværende norske sæson af »Paradise Hotel«, Stian Trulsen, har fortalt om de nye regler:

»Fra dag ét fik vi besked på, at hvis vi skulle have sex, så skulle vi samtykke med en »tommel op« til kameraet fra begge parter. Så hvis man rodede lidt for meget rundt, så ringede de til vores telefoner og antydede, at vi skulle give en tommel op. På et tidspunkt lå jeg med Emil og lavede bare sjov, og så ringede de og sagde; »Du skal lige vise tommelfingeren,« siger Stian Trulsen grinende ifølge VG og fortsætter:

Stian Trulsen er deltager i sæson 15 af 'Paradise Hotel' i Norge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nent Bjornar Posse Sandboe.

»Men uanset hvad er det vigtigt, at produktionsholdet passer på. Det er vel en forsigtighed, der er kommet til, efter det, der skete i Sverige,« siger Stian Trulsen.

Trulsen hentyder til, at der i forårets optagelser til den svenske version af realityprogrammet var en mandlig deltager, som blev sendt hjem, da to kvindelige deltagere anklagede ham for overgreb. Siden blev sæsonen skrottet helt, så den ikke er blevet sendt på tv.

Den sammenhæng afviser programchefen i produktionsselskabet Nent, Christian Meinseth, dog over for VG.

»Men vi har selvfølgelig arbejdet med sæsonen og set på processerne omkring formatet, så vi sikrer, at »Paradise Hotel« både er spændende at se og sjovt at være deltager i,« siger Christian Meinseth til VG. Han oplyser videre, at der ikke har været nogle sikkerhedsmæssige udfordringer i den nuværende 15. sæson.

»Der er samtykkelov i Danmark«

Som Berlingske tidligere har beskrevet, så skete der i Danmark også visse ændringer i forrige sæson, blandt andet var Mr. og Ms. Paradise-konkurrencerne lavet om, så de fokuserede mere på de indre end de ydre værdier, og deltagerne fik mulighed for at vælge en partner af samme køn. Det samme er nu gældende i Norge, skriver VG.

Danmarks Radio har talt med Kenneth Kristensen, der er programdirektør i den danske del af Nent Group, som producerer »Paradise Hotel«. Han siger, at samtykkereglen har været i den danske udgave af programmet længe – allerede fra forårets sæson.

»Der er samtykkelov i Danmark, og når man laver et program til, for og med unge mennesker, faldt det os fuldstændig naturligt, at samtykke også blev en del af Paradise,« siger programdirektøren til DR.

Selvom den norske paradiso bifalder tommel op-systemet, så kan det give visse udfordringer:

»Jeg ved ikke, om min tap dernede var blevet stående, efter at jeg lige skulle tale med produktionen i fem sekunder først. Hvis du er i fuld gang, lyset er slukket, og du hygger dig, så falder den hurtigt, hvis du først lige skal tale i telefon og række tommelfingeren op. Men det er godt, de passer på os,« siger Stian Trulsen.

I foråret talte Berlingske med Rikke Gøransson, som indtil den sæson af det danske »Paradise Hotel«, der kan ses på Viaplay og Viafree nu, havde været vært i 13 år. Hun mente, at »Paradise Hotel« er blevet en anelse mindre dramatisk med tiden.

»Når jeg ser de gamle sæsoner, bliver jeg nærmest forskrækket over, hvor højt bølgerne går, og hvor meget af sig selv, deltagerne gav. Nu er det, som om der er kommet et filter på – at de ved, at nogle ting kan man holde indeni,« sagde Gøransson.