Efter anklager om overgreb i svensk »Paradise Hotel«: Nu efterforskes sagen af politiet

Er han slangen i Paradisets Have? To kvinder i den svenske udgave af »Paradise Hotel« anklager en mandlig deltager for seksuelle overgreb. Nu går politiet ind i sagen og afhører de involverede. Samtidig er udsendelsen af programmet blevet sat på pause.

To kvindelige deltagere i den nuværende svenske sæson af »Paradise Hotel« fortæller til avisen Expressen, at en mandlig deltager har opført sig yderst grænseoverskridende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patricia Recourt/Viaplay

En melder om, at han har stukket fingrene op i hende. En anden siger, at han har hevet ned i hendes tøj, så hendes bryst blev blottet.

Anklagerne er rettet mod Toby Johnson og kommer fra Jennifer Paatere og Annie Dahlberg. De var alle tre deltagere i den svenske version af »Paradise Hotel« – indtil Toby Johnson i tirsdagens afsnit blev sendt hjem grundet anklagerne.

Forløbet har nu ført til en indledende efterforskning, og politiet har modtaget to anmeldelser vedrørende sagen. Det skriver svenske Aftonbladet.

»Nu vil vi tale med dem, der er indblandet i sagen, og høre deres historier, og så vil vi tage stilling til den videre efterforskning,« siger anklager Charlotte Frisack Brodin i en pressemeddelelse.

De modtog sagen i går, og hun ønsker derfor ikke at kommentere den yderligere. Men afhøringerne vil foregå hurtigst muligt, oplyser hun til Dagens Nyheter.

»Jeg synes ikke, det er hensigtsmæssigt at afholde telefonafhøringer i denne type sager generelt. Udgangspunktet er, at der vil blive foretaget en afhøring ansigt til ansigt,« siger hun og understreger, at der endnu ikke er taget skridt til at sigte nogen.

»Vi fokuserer nu på deltagernes trivsel«

Optagelserne fandt sted i Mexico for flere måneder siden. Toby Johnson blev smidt ud af hotellet, da produktionen fandt ud af, at han angiveligt havde opført sig upassende over for de to kvindelige deltagere.

»Paradise Hotel« er som konsekvens af sagen nu sat på pause i Sverige. Det oplyses på programmets Instagram-profil.

»Dette er nu en igangværende politisag, så vi har intet yderligere at tilføje. Det er vigtigt, at efterforskningen kører, både hos politi og internt. Vi fokuserer nu på deltagernes trivsel,« skriver NENT Groups svenske pressechef, Susanne Nylén, i en e-mail til Aftonbladet.