Cosby for retten på ny – angiveligt for overgreb i Playboy Mansion

Bill Cosby skal for retten i Los Angeles. Det sker otte år efter, at en kvinde har anlagt søgsmål mod ham. Kvinden anklager ham for at have begået et seksuelt overgreb, da hun var 16 år.

Bill Cosby var engang kendt som »Amerikas far«, men hans ry er siden dengang blevet væsentligt mere blakket. Fotoet er fra den dag i 2018, da han blev idømt tre til ti års fængsel. Dommen blev sidenhen omstødt på grund af en procedurefejl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Komikeren Bill Cosby har været på fri fod i knap et år efter at have afsonet to år af den dom for seksuelle overgreb, der lød på tre og ti års fængsel.

Årsagen til løsladelsen var en procedurefejl, som fik den højeste retsinstans i Pennsylvania til at omstøde dommen for et angiveligt overgreb begået mod en kvinde ved navn Andrea Constand i 2004. Det angivelige overgreb mod Constand var det eneste af de overgreb, som omtrent 60 kvinder har anklaget Cosby for, som ikke var faldet for forældelsesfrist.

Nu skal Bill Cosby for retten på ny. Denne gang i et civilt søgsmål anlagt af en kvinde ved navn Judy Huth. Det skriver The Cut, som er en del af New York Magazine.

Judy Huth hævder, at Bill Cosby misbrugte hende og en veninde seksuelt i Playboy Mansion, da Huth var 16 år. Cosby benægter anklagen, ligesom han benægter at have begået et eneste af de overgreb, de flere end 60 kvinder anklager ham for, skriver mediet.

Overgrebet skal have fundet sted i 1974 eller 1975, da Huth var 15 eller 16 år, og Bill Cosby dermed var 36 eller 37 år. Cosby skal ifølge anklagen have inviteret Huth og Huths veninde til at spille tennis, hvorefter han gav dem alkohol. Siden inviterede han dem med til Playboy Mansion, altså nu afdøde Hugh Hefners bolig i Los Angeles, hvor Cosby ifølge søgsmålet instruerede Huth og veninden til at sige til folk, at de var 19 år.

Cosbys advokater: Foto beviser ikke noget

Foto af Judy Huth fra 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anthony McCartney/AP Photo.

Cosby skal dernæst have forsøgt at kysse Huth, hvorefter han tog hendes hænder og tvang hende til at udføre en seksuel handling på sig.

Huth havde først forklaret, at det foregik i 1974, men har siden ændret årstallet til 1975. Cosbys forsvarere bruger ifølge The Cut nu dette faktum til at angribe Huths historie.

»Vi føler os overbeviste om, at Playboys arkiver sammen med det faktum, at fru Huth i 11. time har ændret sin tidslinje over begivenhederne fra 1974 til 1975, vil frikende Hr. Cosby,« udtaler Andrew Wyatt, der er Bill Cosbys talsperson.

Der findes dog et billede, hvor Cosby og Huth kan ses sammen i Playboy Mansion. Cosbys forsvarsadvokater hævder, at billedet er taget efter, at Huth blev myndig, og at billedet uanset hvad ikke er et bevis for et overgreb, skriver CBS News.

I Californien er det i dag ulovligt at have sex med personer under 18 år. Berlingske har ikke kunnet finde oplysninger om, hvorvidt det samme gjaldt i 1975.

Huths sag blev anlagt i 2014, men den føromtalte strafferetssag gjorde, at de mange civile søgsmål blev sat på pause.

Bill Cosbys helbred er angiveligt meget dårligt, og han møder ikke op i retten, skriver The Cut.

Cosby har betalt millioner af dollar i forlig i civile søgsmål for seksuelle overgreb.