Amerikansk filmskaber til Netflix: Hold op med at ødelægge vores værker

Streaming-giganten Netflix er i færd med at teste en ny funktion, hvor brugere kan sætte hastigheden op eller ned, når de ser film og serier. Det får amerikanske filmskabere til at beskylde Netflix for at ødelægge deres værker.

Filmskaberen Judd Apatow er blevet sur på Netflix. Her stiller han op for fotograferne under det amerikanske Oscar-show i 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valérie Macon/AFP/Ritzau Scanpix

Et mindre eksperiment fra verdens største filmstreamingtjeneste, Netflix, har fået både amerikanske filmskabere og skuespillere til at fare i flint.

Det er en test af muligheden for at afspille film og serier i et højere tempo end filmens originale hastighed, der får kendte navne fra den amerikanske filmindustri til at skyde med skarpt mod Netflix.

På Twitter er filmskaberen Judd Apatow, der har produceret og instrueret en række film og serier, ude med riven efter streaminggiganten med en anklage om, at Netflix vil ødelægge filmfolkenes værker, hvis det bliver muligt at skrue på hastigheden.

»Vi giver jer fede ting. Lad dem være, som de er beregnet til at blive set,« skriver den amerikanske filmskaber og tilføjer, at han sammen med sine kollegaer vil »bekæmpe« tiltaget fra Netflix.

Den britiske avis The Guardian kan berette om flere andre filmskabere, der kalder ideen om at skrue tempoet i vejret på film og serier for »forfærdelig«.

Den amerikanske skuespiller Aaron Paul, der er bedst kendt fra hitserien »​Breaking Bad«, har heller ikke meget tilovers for Netflix’ planer.

Skuespilleren skriver på Twitter, at initiativet fra Netflix vil betyde, at streamingtjenesten »tager kontrol over andres kunst og ødelægger den«.

Den nye funktion fra Netflix, som i øjeblikket bliver testet på en lille undergruppe af telefoner, der benytter sig af Googles mobilsoftware, Android, giver seere mulighed for at afspille indhold med en faktor 0,5 og op til en hastighed, hvor tempoet kører med en faktor 1,5.

»Denne test gør det muligt at variere hastigheden, når folk ser film på deres mobiltelefoner. Som med enhver test er det ikke sikkert, at det bliver en permanent feature på Netflix,« siger en talsmand fra Netflix til The Guardian.

Netflix åbnede i Danmark i oktober 2012 og bruges ifølge det danske analysefirma Wilke af næsten 50 procent af danskerne.

Danmark er det dyreste sted i verden at abonnere på Netflix, når man ser på, hvor mange film og TV-serier man får for pengene.