Topchef for luksuriøst bilmærke åbner for mulig børsnotering

Det populære bilmærke Porsches topchef kalder børsnotering for en interessant mulighed, efter ejeren ifølge Bloomberg News har konfereret med rådgivere om eventuelle gevinster ved en børsnotering.

Tyske Volkswagen, som ejer 12 bilmærker, har blandt andet Porsche i garagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ian Langsdon/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Porsches topchef åbner nu for en mulig børsnotering af selskabet.

Det skriver Bloomberg News.

»Jeg synes, at det kunne være en interessant mulighed for Porsche at blive børsnoteret,« sagde administrerende direktør Oliver Blume i en pressebriefing med internationale journalister tidligere på ugen og tilføjede, at den endelige beslutning ligger hos tyske Volkswagen, som ejer Porsche.

»Og de har ikke besluttet noget endnu,« sagde han.

Vedvarende rygter om børsnotering

Der har længe været rygter om, at Volkswagen overvejede en børsnotering af dens sportsvognsproducent Porsche, som kan bidrage til Volkswagens børsværdi og styrke dem i kampen mod rivaler som Toyota og Tesla.

I februar skrev Bloomberg News, at Volkswagen har konfereret med rådgivere om eventuelle gevinster ved en børsnotering.

Da Volkswagen, som driver 12 bilmærker, i denne uge præsenterede sine planer og sats på elbiler, lød det dog fra Volkswagens administrerende direktør, Herbert Diess, at selskabet ikke har et behov for at rejse kapital lige nu og her, da de nuværende pengestrømme er tilstrækkelige til at finansiere planerne.

Volkswagen har ambitioner om at blive den førende producent af elbiler og vil frem mod 2030 åbne seks nye kæmpefabrikker, der skal bidrage med at udvide batteriproduktionen til Volkwagens elbiler.

»Elbiler er blevet en kerneforretning for os. Virksomhedens nye strategi skal sikre en langvarig og stærk position i konkurrencen om det bedste batteri og den bedste kundeoplevelse,« sagde Herbert Diess i forbindelse med offentliggørelsen af planerne.

Volkswagen-aktien steg kraftigt efter offentliggørelsen af selskabets elbilplaner. Fra mandag til onsdag steg aktien således mere end 25 procent

Herhjemme har danskerne også taget elbiler og plug-in-hybridbiler til sig. Landets største bilkoncern, Semler Gruppen, forventer nu, at mellem 30 og 40 procent af deres samlede salg i 2021 vil være grønne biler.