Tirsdagens aktier: Pandora trækker C25 op efter blandede regnskabsbolsjer

Pandora bliver tirsdag morgen sendt til vejrs efter et blandet regnskab for andet kvartal - og kort før smykkeselskabet relancerer sit brand i slutningen af august.

Det sker på en dag, hvor regnskaber generelt fylder meget på det danske marked - med netop Pandora som hovedrolleindehaver sammen med blandt andet Jyske Bank og Alm. Brand.

Udsvingene er ellers generelt ikke store på tirsdagens marked, og dermed er det takseringen af regnskaberne, der i stor stil sætter retningen. C25-indekset stiger med 0,2 pct. til 1125,58 efter godt ti minutters handel.

Udsigten til finanspolitiske stimuli i Tyskland, en lempelse af handelskrigen og lettere tilgang til kredit i Kina, der mandag gav plusser, er nemlig ikke nok til at holde markederne kørende tirsdag også, vurderer Jyske Bank.

»I Europa og USA ser investorernes lyst til at påtage sig mere risiko dog ud til at være bremset op. Der er lagt op til, at de europæiske aktier åbner stort set uforandret her til morgen. Der skal givetvis flere gode nyheder til for at holde aktiekursstigningerne kørende,« skriver Kim Fæster, der er chefanalytiker hos Jyske Bank, i en morgenkommentar.

»Det kunne for eksempel være positive meldinger om handelsforhandlingerne, bedre vækstsignaler fra Kina og Europa samt løfter om flere pengepolitiske stimuli,« fortsætter han.

Pandora gør klar til relancering med massiv negativ vækst

Smykkeselskabet Pandora gør klar til en relancering af sit brand i slutningen af august - et resultat af arbejdet med restruktureringsprogrammet Programme Now.

Og umiddelbart er det også til at aflæse af regnskabet for andet kvartal, at der er brug for nye strategiske skridt. I april, maj og juni faldt det sammenlignelige salg hos Pandora således med 10 pct.

Samtidig bakkede driftsresultatet (EBIT) før restruktureringsomkostninger til Programme Now til 1075 mio. kr. fra 1266 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Men udviklingen på den post var en spids bedre end frygtet blandt analytikerne, der havde ventet et resultat på 1048 mio. kr.

Dermed var det også kun større end ventede restruktureringsomkostninger, der sendte de nedre regnskabslinjer ned i en mindre skuffelse.

Pandora havde i kvartalet restruktureringsomkostninger på samlet 310 mio. kr., og for hele 2019 venter smykkeselskabet nu samlede omkostninger på op til 2 mia. kr. mod tidligere ventet op til 1,5 mia. kr.

Forventningerne til anlægsinvesteringerne sænkes en smule, men de øvrige finansielle forventninger - om en negativ omsætningsvækst i lokal valuta på 3-7 pct. samt en EBIT-margin før restruktureringsomkostninger på 26-28 pct. - fastholdes.

Investorerne belønner regnskabet med en stigning på 5,5 pct. til 245,90 kr. til Pandora-aktien.

Materialistkæden Matas havde også negativ vækst i sit sammenlignelige salg i første kvartal af regnskabsåret 2019/20.

Toplinjen og driften var desuden en smule under det ventede blandt analytikerne, men for hele regnskabsåret fastholdes forventningerne.

Det er nok til at give en stigning på 1,4 pct. til 65,90 kr. for aktien i den tidlige handel tirsdag.

Jyske Bank indfører negative renter for private velhavere

Jyske Bank fortalte i sit regnskab for andet kvartal, at banken har tænkt sig at indføre negative renter på privatkunders indskud på over 7,5 mio. kr.

Dermed er den den første bank, der indfører negative renter for privatkunder grundet de historisk lave renter lige nu.

Samlet set måtte banken også se sine resultater gå den forkerte vej i andet kvartal, hvor renteindtægterne faldt til 1340 mio. kr. fra 1439 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Til gengæld steg gebyrindtægterne med 124 mio. kr. til 523 mio. kr., og nedskrivningerne faldt en spids, men beholdningsresultatet drattede med 179 mio. kr. til et minus på 50 mio. kr. og belastede dermed også de nedre regnskabslinjer tungt.

Jyske Bank stiger med 0,5 pct. til 197,65 kr. tirsdag morgen.

Bank- og forsikringskoncernen Alm. Brand leverede i sit regnskab for andet kvartal tirsdag morgen den anden opjustering af forventningerne på stribe.

Selskabet venter nu et samlet overskud før skat på 625-725 mio. kr. i år mod tidligere ventet 575-675 mio. kr. Også efter første kvartal blev forventningerne opjusteret.

Alm. Brand-aktien falder alligevel med 0,4 pct. til 56,35 kr.

Tilbage blandt elitepapirerne stiger ingeniørkoncernen FLSmidth med 3,1 pct. til 280,40 kr. Det sker, efter at amerikanske JPMorgan har løftet sin anbefaling af aktien til »overvægt« fra »neutral«, og samtidig er kursmålet skruet op til 360 kr. fra 320 kr.

I løbet af tirsdagen venter der også regnskaber fra Totalbanken, Grønlandsbanken og fodboldklubben AaB.

/ritzau/FINANS