Kasi-Jespers selskab er gået konkurs efter millionbøde

Erhvervsmanden Jesper »Kasi« Nielsen har ifølge TV 2 brudt sin tavshedspligt i forbindelse med sin voldgiftssag mod smykkegiganten Pandora. Det har angiveligt ført til, at et af hans selskaber er gået konkurs.

Jesper »Kasi« Nielsen mener, at Pandora skylder ham 3,6 mia. kr., mens Pandora fasholder, at selskabet ikke skylder ham så meget som en krone. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dyrt at bryde sin tavshedspligt, når man står midt i en voldgiftssag.

Det har Jesper »Kasi« Nielsen måttet sande.

Et af hans selskaber, Kasi Aps, er gået konkurs og ifølge TV 2 er årsagen, at Jesper Nielsen har fået en bøde på fem mio. kroner for at bryde sin tavshedspligt i forbindelse med sin voldgiftssag mod smykkegiganten Pandora.

»Der er i Kasi Aps opstået en forpligtelse, som forfalder til betaling, og som selskabet ikke kan betale. Her har vi vurderet det rigtigt at indgive en konkursbegæring, og så kommer vi inden for det regime, konkursloven giver,« siger Boris Frederiksen, der er advokat og partner hos Kammeradvokaten og indsat som kurator i Kasi-selskabet til TV2 News.

Berlingske har uden held forsøgt at få en kommentar fra Jesper Nielsen. Han bekæfter over for Børsen, at konkursen skyldes en bod på fem mio. kroner for brud på tavshedspligten.

»Det er det, man kalder en tilståelsessag. Jeg har helt med åbne øjne brudt min tavshedsklausul i forhold til min verserende voldgiftssag med Pandora,« siger han til avisen.

Bøden kommer, efter Jesper Nielsen for et par uger siden bekendtgjorde, at han havde opjusteret forventningerne til resultatet i sit holdingselskab, Dacamase Holding Aps, med halvanden milliard kroner. Årsagen var en »positiv udvikling« i selskabsstrukturen.

Forklaringen skulle angiveligt være, at han mente at være snublende tæt på en sejr mod Pandora i den årelange strid om en omdiskuteret earn out-aftale.

Retsopgøret er underlagt en fortrolighedsaftale, der forbyder parterne at udtale sig. Alligevel har Jesper Nielsen flere gange beskrevet sagen. Senest på sin egen Facebook-side i forbindelse med opjusteringen i holdingselskabet.

Derudover har han solgt andele af den gevinst, han forventer at få ud af voldgiftssagen, ligesom han har inviteret til sejrsfest i Royal Arena.

Blandt kreditorerne i Kasi ApS er fodboldklubben Brøndby I.F og Skattestyrelsen, der tilsammen har et større tocifret millionbeløb til gode.

Kasi mener, aftale er 3,6 mia. kr. værd

Da Jesper Nielsen og hans familie i 2010 blev købt ud af Pandora, fik man foruden en kontant betaling på 385 millioner kroner forhandlet en såkaldt earn out-aftale på plads, der indebar, at familien kunne få en ekstra betaling afhængig af, hvor mange penge selskabet, Pandora CWE, ville tjene de kommende år.

Men Pandora CWE bogførte i perioden underskud, hvorfor Pandora opgjorde værdien af earn out-aftalen til 0 kroner. Efterfølgende har der dog været store overskud i selskabet, hvilket Kasi har kritiseret. Han mener, at aftalen er 3,6 mia. kroner værd, og derfor fører han nu en voldgiftssag mod Pandora.

Når Kasi-Jesper har opskrevet værdien i sit holdingselskab, var forklaringen ifølge Børsen, at voldgiftsretten skulle have bedt Pandora om at give adgang til regnskaber og dokumenter, der ifølge Kasi-lejren vil dokumentere, at smykkeselskabet bevidst har flyttet penge og aktiver rundt mellem sine selskaber i en årrække for at undgå, at der kom overskud i datterselskabet Pandora CWE.

Ifølge Berlingskes oplysninger står Jesper Nielsen dog temmelig alene med den opfattelse, at der skulle have været nogen form for udvikling i sagen, der kan berettige til øget optimisme hos familien Nielsen.

Pandora gentog i forrige uge, at selskabet fortsat har hensat nul kroner til sagen mod Jesper Nielsen. Som børsnoteret selskab ville selskabet være forpligtiget til at oplyse eventuelle tab af beløb i den størrelsesorden, Jesper Nielsen har opgjort kravet til, til markedet.

Likviditetsproblemer

Siden årsskiftet har erhvervsmanden lanceret en offentlig kampagne, hvor det har været muligt at købe andele i en fordring, som Jesper Nielsen og hans familie mener at have til gode hos Pandora. Og da han for et par uger siden opjusterede værdien i holdingselskabet, var der en anledning til på ny at sælge andele.

Som Berlingske i forrige uge kunne fortælle, så den anledning også umiddelbart ud til at løse et andet presserende problem for familien. Kammeradvokaten fortalte nemlig til Børsen, at advokatselskabet har fundet en del af de millioner, Jesper Nielsen indkasserede tidligere på året, da han kickstartede sin kampagne med at sælge andele.

Ifølge Børsen fik Jesper Nielsen i underkanten af 20 mio. kroner ind i den forbindelse, men pengene tilflød Kasi ApS, der på det tidspunkt var under konkursbehandling, og som nu altså er begæret konkurs.

Jesper Nielsen har tidligere oplyst, at kampagnen med at sælge andele var en blanding af »lir« og et reelt behov for at få penge ind hos familien.

I det seneste udbud af andele tilfalder pengene ikke længere Kasi Aps, men derimod Damacase Holding, som Jesper Nielsen selv har råderet over, hvormed familien på ny kan få penge ind, såfremt man lykkes med at sælge andele.