Pandora i aktiespurt: Rammer »bullseye« med ny kollektion

Den anerkendte aktieanalytiker Lars Topholm fra Carnegie har opjusteret sin anbefaling på Pandora-aktien og siger, at smykkegigantens nye kollektion lader til at være en succes på de fleste markeder.

Pandoras nye kollektion og genopretningsplan lader til at give pote. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Fra prygelknabe til investordarling.

Pandora, der tidligere på året fik tæsk på børsen, er onsdag i hopla og er steget 11 procent til en kurs på 319 kroner.

Stigningen kommer, efter at analytikeren Lars Topholm fra Carnegie har løftet sin anbefaling på den danske smykkeproducent til »hold« fra »sælg« på grund af optimisme omkring Pandoras nye kollektion »Pandora Me«. Kursmålet er samtidig blevet hævet til 275 kroner fra 225 kroner.

Topholm siger ifølge Bloomberg, at kollektionen rammer »bullseye« og lader til at være en succes på de fleste markeder. Carnegies forhandlerundersøgelse fra tredje kvartal viser yderligere, at der er stærkere fremgang i de fleste butikker, efter at virksomheden iværksatte en større restrukturering.

For bare tre år siden var Pandora en aktiedarling i Danmark, og kursen ramte i maj 2016 næsten 1.000 kroner efter at være steget i næsten en lige linje siden 2012. Men virksomheden havde svært ved at opretholde de tocifrede vækstrater og den højtflyvende aktiekurs, og 2018 bød på en række nedjusteringer og en exit af topchefen Anders Colding Friis.

Aktiebunden blev nået i juni i år, hvor kursen var nede at vende omkring 220 kroner. Kort efter, i august, meddelte den nye topchef, Alexander Lacik, at behovet for at rydde op er større end forventet, og at han ville sætte turbo på genopretningsplanen. Derfor afsatte Pandora yderligere 500 mio. kroner i omkostninger til restrukturering, så den samlede oprydningsregning i 2019 løber op i to mia. kroner. Et af grebene er at rundbarbere sortimentet, der ifølge Lacik gerne skal skæres med omkring 30 pct.

Læs: Har Pandora fundet den mand, aktiemarkedet forstår?

Og det har været med til at genvinde investorernes tillid. Efter at regnskabet for andet kvartal kom ud i slutningen af august, steg aktien 29 pct. på bare to dage. Regnskabet for tredje kvartal kommer 5. november.

Det er dog ikke alle investeringshuse, der tror på et stærkt comeback det næste år. Goldman Sachs nedjusterede for eksempel sin anbefaling på aktien til »sælg« fra »neutral« tidligere i oktober, fordi storbanken nu foretrækker luksusmærker.