Onsdagens aktier: DSV og Mærsk trækker ned i C25 efter Fedex-nedjustering

En nedjustering fra amerikanske Fedex lægger fra åbningen på det danske aktiemarked onsdag pres på DSV og Mærsk, mens markedet umiddelbart reagerer behersket på nyheden fra Sydbank tirsdag aften om, at hele fire bestyrelsesmedlemmer, herunder formanden og næstformanden, har trukket sig som følge af uenighed om strategien.

Det danske C25-indeks ligger efter et kvarters handel 0,2 pct. lavere i 1142,10 efter fald i 14 af indeksets 25 aktier.

På det overordnede plan har finansmarkederne onsdag blikket rettet mod resultatet i aften af det to dages møde, som den amerikanske centralbank, Federal Reserve, begyndte tirsdag.

Der er i markedet bred enighed om, at Federal Reserve i aften vil sænke sin ledende rente igen - med 25 basispoint til 1,75-2,0 pct., og usikkerheden retter sig primært mod, hvilke signaler banken vil sende i forhold til kommende rentenedsættelser.

Sydbank kunne tirsdag aften fortælle, at fire bestyrelsesmedlemmer har taget konsekvensen af uenighed om strategien og forladt bestyrelsen - herunder bestyrelsesformanden og næstformanden.

Ifølge Finanswatch skulle uenigheden bunde i, om Sydbank skulle fortsætte på egen hånd eller indgå i en sammenlægning med en anden større bank. Bankens topchef, Karen Frøsig, har tidligere ikke lagt skjul på, at Sydbank er parat til at deltage i konsolideringer med Sydbank som den fortsættende bank.

»Finanswatch erfarer dog, at sammenbruddet i Sydbanks bestyrelse mere konkret handler om uenighed om, hvorvidt man har skullet afsøge muligheder for fusioner med større danske banker, såsom Spar Nord i Aalborg og Jyske Bank i Silkeborg,« skriver Finanswatch.

Sydbank fortalte tirsdag aften desuden, at banken i slutningen af oktober vil fremlægge tiltag, som vil »understøtte en bedre balance mellem indtjening og omkostninger«. Efter en initial positiv åbning ligger Sydbank-aktien efter ti minutters handel 0,4 pct. lavere i 101,20 kr.

Blandt C25-aktierne skiller transportvirksomhederne Mærsk og DSV sig ud med fald på henholdsvis 1,4 og 1,9 pct. Det skal formentlig ses i lyset af nyt fra transportbranchen fra den amerikanske pakkegigant Fedex, som tirsdag aften nedjusterede forventningerne til regnskabsåret 2019/20.

»Vores præstation er fortsat negativt påvirket af det svækkede makroøkonomiske klima drevet af den tiltagende spænding og usikkerhed omkring handelspolitikken,« lød det fra Fedex, som faldt tungt i det amerikanske eftermarked.

På analysefronten er der nyt om Pandora, idet den amerikanske storbank Goldman Sachs har hævet sit kursmål for smykkeselskabets aktie med en tier til 310 kr. Anbefalingen er fortsat »neutral«, fremgår det af Bloomberg News.

Pandora falder fra åbningen imidlertid 1,1 pct. til 298,30 kr.

Chr. Hansen kan endvidere komme i fokus i forbindelse med, at den amerikanske fødevareproducent General Mills offentliggør regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2019/20.

General Mills står blandt andet bag produktet Yoplait, der er et af de førende varemærker på det amerikanske yoghurtmarked.

Chr. Hansens aktie falder 0,9 pct. til 571,40 kr.

/ritzau/FINANS