Netflix lider største aktiefald i tre år - er det nu du skal købe?

Den populære streaminggigant Netflix leverede et skuffende regnskab for andet kvartal og betaler hårdt for det på aktiekursen torsdag eftermiddag. Det har dog har ikke ændret analytikernes optimistiske syn på aktien.

Netflix har mister kunder i USA og kundevæksten er aftaget i resten af verden. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det har været en uge af dårlige nyheder for Netflix. Men det har ikke ændret analytikernes positive syn på virksomhedens aktie.

Først annoncerede streaminggiganten, at den fra 2020 har mistet rettighederne til at vise den populære TV-serie »Venner« i USA (bare rolig, den bliver på danske Netflix), så kom virksomheden med et skuffende regnskab, og nu er investorerne så i fuld gang med at sælge aktien.

Da det amerikanske marked åbnede torsdag eftermiddag dansk tid, faldt Netflix-aktien med 10 pct. efter at have dykket 13 pct. i det såkaldte eftermarked onsdag, da regnskabet blev offentliggjort. Dermed har aktien kurs mod det største daglige fald siden 19. juli 2016, der også kom i kølvandet på en kvartalsrapport.

Denne gang er det et helt særligt tal fra opgørelsen, der har skræmt investorerne.

Antallet af nye kunder kom ind væsentligt lavere end forventet og viste endda, at der har været kundeflugt på Netflix' hjemmemarked USA. Streamningtjenesten mistede 126.000 amerikanske kunder i løbet af kvartalet i takt med, at konkurrencen fra andre onlinetjenester som HBO og Disney stiger. På globalt plan steg antallet af abonnenter med 2,7 millioner, hvilket var væsentligt lavere end Netflix' egne forventninger på fem millioner nye kunder. I et brev til aktionærerne, pointerede Netflix' ledelse yderligere, at de skuffende kundetendenser er mere udtalte i områder, hvor de har hævet abonnementspriserne.

Rekord mange kunder - trods skuffende vækst

Trods den skuffende kundevækst ramte Netflix en ny rekord for abonnenter med 152 millioner betalende kunder i butikken. Omsætningen steg samtidig med 26 pct. Indtjeningen faldt dog til 271 millioner dollar fra 344 millioner i samme kvartal året før.

»Netflix' skuffende Q2 bør ikke overskygge det faktum, at virksomheden fortsætter med at have imponerende vækstrater og et sundt overskud. Normalt er sidste halvdel af året den bedste, og et hurtigt kig på aktiens sæsonudsving over de seneste 15 år viser, at den ofte stiger inden regnskabet for andet kvartal, efterfulgt af et stort fald, som viser sig at være en købsmulighed,« skriver Chris Beauchamp, chefanalytiker hos handelsplatformen IG i London, i en kommentar.

Der er ifølge Bloomberg data 45 analytikere, der dækker Netflix-aktien, hvoraf 32 af dem har en købsanbefaling, ni er neutrale mens fire anbefaler at sælge. Det gennemsnitlige kursmål er 390 dollar, hvilket indikerer, at det samlede analytikerfelt forventer kursstigning på 19 pct. over de næste 12 måneder. Aktien bliver torsdag handlet i en kurs på 329 dollar.

Netflix var inden torsdagens fald blandt de aktier i USA, der har klaret sig bedst i år. Ved onsdagens lukkekurs var Netflix-aktien steget med 35 pct., hvilket er markant bedre end det teknologitunge Nasdaq-indeks, der »kun« er steget 23 pct.

»Har verden ændret sig over de sidste tre måneder? Det mener vi ikke, den har. Desuden, hvis man kigger på forventninger for andet halvår, ender vores prognose for hele året med at være stort set uændret. Hvis det slår igennem, vil 2019 blive endnu et rekordår for nye kunder,« skriver Morgan Stanley i en kommentar, ifølge MarketWatch.

Morgan Stanley har over »overvægt« anbefaling på aktien og et kursmål på 450 dollar.