Midt i regnskabsboom: Microsoft indtager billion-milepæl

Det vælter ind med regnskaber torsdag, både i Europa og USA. Samtidig viser BNP-tal fra Sydkorea tegn på en økonomisk afmatning, der frygtes at sprede sig til hele verden.

Microsoft står til at få en markedsværdi på over 1.000 milliarder dollar, når markedet åbner torsdag. Foto: ReutersCarlo Allegri/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Godmorgen.

Velkommen til en vanvittig travl regnskabsdag på begge sider af Atlanten, der kan afgøre, hvordan aktiemarkedet arter sig i dag. Asiatiske aktier er blandede, mens de europæiske og amerikanske futures peger på en positiv åbning begge steder.

Microsoft er et af torsdagens absolutte højdepunkter efter et solidt regnskab, der kom ud onsdag aften. Aktien steg 4,6 pct. i det såkaldte eftermarked, hvilket er nok til at sende markedsværdien over én billion dollar - eller 1.000 milliarder - når markedet åbner i USA.

3 ting du skal vide inden markedet åbner:

  1. Norwegian kom ud af første kvartal med et underskud på 1,5 mia. norske kroner, hvilket er en betydelig forværring i forhold til sidste år, da underskuddet »kun« lød på 46 mio. norske kroner. Det norske lavprisselskab er i øjeblikket massivt presset på flere fronter. Siden midten af marts har det været ramt af et flyveforbud på 18 af selskabets fly af typen Boeing 737 Max 8, der stadig er grounded efter to flystyrt. Derudover døjer Norwegian med en gigantisk gældspukkel og måtte tidligere på året hente tre mia. norske kroner i ekstra kapital, blandt andet hos en række norske rigmænd. Aktiekursen har lidt og er faldet 75 pct. det seneste år.
  2. Pengene fosser også ud af Tesla, der natten til torsdag præsenterede et blodrødt regnskab. Elbil-producenten havde et underskud på 4,7 mia. kroner i første kvartal, hvilket var væsentligt mere end forventet. På en pressekonference efter regnskabet åbnede Tesla-topchef Elon Musk for, at virksomheden måske skal ud og rejse frisk kapital i aktiemarkedet. Det store underskud i første kvartal skyldes, at Tesla ikke har kunnet levere nok biler til kunderne og har lanceret en billigere udgave af elbilen Model 3 Sedan. Aktien var stort set uændret, efter regnskabet kom ud.
  3. Sydkoreanske økonomiske data har torsdag morgen genoplivet frygten for en opbremsning i den globale vækst. Data for landets BNP-vækst i første kvartal var overraskende negative og viste, at økonomien skrumpede for første gang siden den globale finansielle krise i 2008. Sydkorea bliver ofte betragtet som en indikator af helbredet i verdensøkonomien, fordi landet har en utrolig stærk fremstillingssektor og eksporterer til hele verden. En økonomisk opbremsning der er derfor noget, der puster til investorernes værste frygt om en global afmatning.

Det kan rykke markedet i dag

  • Kl. 14.30: USA - ordreindgang af varige goder, marts
  • Kl. 14.30: USA - nytilmeldte ledige, uge 16

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Virksomheder i fokus

  • Facebook kom sent onsdag med et solidt regnskab, der viste, at både omsætningen og indtjeningen var bedre end ventet. Det sociale medie sagde også, at det har sat tre mia. dollar til side til en mulig bøde fra de amerikanske myndigheder som straf for ikke at beskytte brugernes private oplysninger godt nok. Alligevel steg aktien næsten otte pct. onsdag aften.
  • UPS, Ford, Mattel og Starbucks kommer med regnskab i løbet af torsdagen.
  • I Danmark kommer Topdanmark og Royal Unibrew med regnskab.
  • Novozymes - SEB har sænket sin anbefaling til »hold« fra »køb«, efter virksomheden kom med et skuffende regnskab onsdag.

Markederne lige nu

Asien
Hong Kongs Hang Seng: -0,4 pct.
Kinas Shanghai Composite: -1,9 pct.
Japans Nikkei 225: +0,5 pct.
Sydkoreas Kospi: -0,5 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,1 pct.
Tysklands DAX 30: +0,2 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,1 pct.
Nasdaq: +0,3 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,03 pct.