Maersk Drilling ryger ud af Danmarks fineste aktieklub

Maersk Drilling nåede kun at være del af Danmarks eliteindeks, C25, i et halvt år. 23. december ryger virksomheden ud til fordel for Topdanmark.

Maersk Invincible boreriggen i Nordsøen. Maersk Drilling har haft problemer på børsen og ryger nu ud af C25-indekset.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Et halvt år. Længere fik Maersk Drilling ikke lov at være medlem af Danmarks fineste aktieklub, eliteindekset C25.

Tirsdag meddelte Københavns Fondsbørs, Nasdaq Copenhagen, at virksomheden – der officielt hedder The Drilling Company of 1972 – bliver sparket ud 23. december. Forsikringsselskabet Topdanmark erstatter Maersk Drilling på listen.

Nasdaq justerer C25-indekset to gange om året, ud fra to kriterier: Størrelse og handelsomsætning. Ud af de 35 danske aktier med højest markedsværdi udvælges de 25 virksomheder, der er blevet mest handlet inden for de seneste seks måneder.

Og det nåleøje kom Maersk Drilling altså ikke igennem denne gang.

»Siden noteringen af Drilling har det været klart, at den har haft meget lav omsætning pr. dag, altså lav likviditet,« siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier.

»Investorerne har ikke kunnet overskue, hvor hele oliesektoren er på vej hen. Noget andet er, at Drillings udlejning af platforme falder konstant, og hvis den falder, så falder indtjeningen fremadrettet. Og faldende indtjening er ikke noget, markedet kan lide,« tilføjer han.

Maersk Drilling blev selvstændigt børsnoteret 4. april og fik med det samme en hård medfart på aktiemarkedet. Inden for den første måned faldt den næsten ti procent og er nu nede 23 pct. Til sammenligning er C25-indekset steget 8,3 pct. i samme periode.

»Drilling har ikke fundet sit eget »børsliv«,« siger Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet. »Det er vel – alt i alt – mindre overraskende, at Drilling af investorerne er blevet »stemt« ud af C25.«

Topdanmark, der rykker ind i C25-indekset 23. december, har haft et bedre 2019, og aktien er steget ni pct. siden nytår. Særligt perioden fra 19. november til nu har været stærk, og aktien er hoppet 13 pct. på bare tre uger.