Fredagens aktier: Banker fortsætter op efter Jyskes nye rentetræk

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jyske Bank er i fokus fra åbningen fredag og ligger i toppen af et stigende C25-indeks, efter at banken har valgt at sætte grænsen for sine negative indlånssatser over for privatkunder ned fra 7,5 mio. kr. til blot 750.000 kr.

Samtidig sænker Jyske Bank også sine negative renter på indlån til minus 0,75 pct. for at afspejle den seneste rentejustering fra Nationalbanken.

Ændringen bliver positivt modtaget af investorerne, som fra åbningen fredag handler aktien op med 1,8 pct. til 211,40 kr., mens Danske Bank følger efter med et plus på 1,6 pct. til 98,44 kr.

De to bankaktier trækker dermed godt op i C25-indekset, som efter fem minutters handel ligger 0,2 pct. højere i 1148,42.

Novo Nordisk tiltrækker sig stor opmærksomhed fredag forud for en ventet afgørelse om, hvorvidt selskabet får den yderst vigtige godkendelse af koncernens diabetespille, oral Semaglutid, fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Der er på forhånd en udbredt forventning om, at amerikanerne vil give grønt lys for pillen, som skal sikre selskabets vækst i verdens største diabetesmarked. Afgørelsen ventes dog først efter dansk børslukketid.

Novo Nordisk har startet dagen med en stigning på 0,3 pct. til 350,75 kr.

Balladen i Sydbank, hvor fire medlemmer af bestyrelsen, herunder både formand og næstformand, har forladt banken, kommer ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans i kølvandet af uenighed efter møder med kollegerne i Spar Nord, hvor en mulig fusion var på dagsordenen.

Sydbank-aktien brager frem fra åbningen med en stigning på 6 pct. til 111 kr., mens Spar Nord ligger 0,4 pct. højere i 57,90 kr.

Vestas, som falder 0,5 pct. til 561,40 kr., har fået skåret 40 kr. af kursmålet af finansgiganten JPMorgan. Den amerikanske investeringsbank sætter kursmålet for aktien til 445 kr., mens anbefalingen stadig lyder på »undervægt«.

Zealand Pharma har fået indledt dækning af det amerikanske investeringshus Guggenheim Securities. Det er sket med den positive anbefaling køb og et kursmål på 235 kr. Zealand Pharma er åbnet 1,8 pct. højere i 171,60 kr.

/ritzau/FINANS