Facebook-aktien banker op efter regnskab: »Vi anbefaler stadig at købe«

Analytikerne er vilde med Facebook, efter det sociale medie i går aftes leverede et regnskab, der slog Wall Streets forventninger.

Investorerne giver Facebook et »thumbs up« efter et stærkt regnskab. Arkivfoto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Facebook har fået »likes« af analytikere hele vejen rundt, efter giganten sent onsdag leverede et regnskab, der satte forventningerne til vægs på både top og bund.

Aktien er torsdag morgen i amerikansk handel åbnet med en 12 pct. stigning til 168,68 dollar, der markerer den bedste dag siden januar 2016 og den højeste kurs siden september. Det betyder, at Facebook nu er tilbage på samme niveau som før oktobers nedsmeltning i aktiemarkedet, der gik særligt hårdt ud over IT-aktier.  Aktien er dog ikke helt tilbage til i sin rekordkurs fra juli, da den blev handlet i 218,62 dollar.

Investorjublen torsdag kommer efter Facebook i fjerde kvartal landede et justeret overskud på 6,88 mia. dollar eller på 2,38 dollar per aktie, mens omsætningen landede på 16,91 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 2,18 dollar og en omsætning på 16,39 mia. dollar.

Det overraskende gode resultat får rosende ord med sig af et enigt analytikerkorps, og flere store investeringshuse har efterfølgende hævet deres kursmål på aktien. Raymond James, for eksempel, har øget kursmålet til 200 dollar fra 180, mens Monness, Crespi, Hardt & Co. har løftet det til 225 dollar fra 190.

»Vi anbefaler stadig at købe Facebook. Engagement-tendenserne forbliver solide og deres succes som en annonceplatform fortsætter med at vokse. Derudover ser ledelsen ser ud til at fokusere på de rigtige problemer og har en klar strategisk tilgang til at forbedre platformens sikkerhed og sundhed, hvilket kunne forbedre investorhumøret,« skriver KeyBanc Capital Markets i en rapport. Den amerikanske investeringsbank vender tomlen op og gentager sin »overvægt«-anbefaling og sit 195 dollar kursmål.

Ud af 53 analytikere, der dækker aktien, har 41 en købsanbefaling, otte en neutral anbefaling, mens fire anbefaler at sælge.

Facebook har haft brug for gode nyheder efter et mareridtsår, hvor aktiekursen dykkede 26 pct. efter en række skandalesager. Blandt de mest omtalte var afsløringen om, at Cambridge Analytica havde udnyttet det sociale mediet til gennem en personlighedstest at indsamle data om ikke blot de deltagende brugeres men også i alt 87 millioner venners personlige data, heriblandt 41.000 danskeres, uden deres vidende.

Det store kursfald fik Facebook-stifter og -topchef Mark Zuckerberg til at stoppe salget af sine egne Facebook-aktier i fjerde kvartal. Det var første gang i mere end to år, at han ikke solgte en eneste af sine aktier, som han ellers har gjort gennem flere år for at finansiere sine filantropiske projekter.