Bitcoin tordner opad og generobrer $5000-milepæl

Kryptovaluataen Bitcoin er igen populær hos investorerne og stryger 23 pct. til vejrs tirsdag morgen. Brexit er stadig i kaos, men pundet klamrer sig til kurs på 8,70 kroner efter Goldman Sachs siger, det er en god investeringsmulighed.

Bitcoin har været ude af søgelyset længe, men stiger pludseligt voldtsomt tirsdag. Foto: Jack Guez/AFP/Ritzau Scanpix     Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen,

Og velkommen til en morgen, hvor aktierne tager en slapper efter mandagens store opsving. Der er ikke mange økonomiske nøgletal eller virksomhedsnyheder til at guide det bredere marked tirsdag, så derfor bruger investorerne dagen indtil videre på at fordøje nogle stærke PMI-tal ud af Kina mandag morgen, mens de venter på en ny katalysator for at fortsætte opturen.

I Asien er børserne en smule højere, og futures i Europa peger på en blandet åbning. Markeder i USA lægger an til en negativ handelsdag, efter de spurtede højere mandag og S&P 500 lukkede med sin største gevinst siden 11. marts med en stigning på 1,2 pct.

3 ting du skal vide inden markedet åbner:

  • Det britiske parlament nedstemte mandag aften igen alle alternative forslag til Theresa Mays Brexit aftale. Det betyder, at landet stadig ikke er kommet nærmere en løsning på det politiske dødvande, der forhindrede skilsmissen i at træde i kraft i fredags den 29. marts. Storbritannien har nu indtil 12. april til at finde en model for at undgå et såkaldt hårdt Brexit, ellers forlader landet EU uden nogen former for handlelsaftaler, hvilket økonomer frygter kan skabe en dyb recession. Den britiske regering mødes tirsdag morgen for at diskutere næste skridt, og et nyt parlamentsvalg er en af mulighederne. Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vurderer, at der snarligt kommer en løsning og siger, at pundet derfor er en god investering lige nu. Den britiske valuta blev tirsdag morgen handlet i en kurs på 8,70 kroner.
  • Bitcoin steg tirsdag morgen 23 pct. til 5.078,52 dollar, hvilket markerer det højeste kurs for kryptovalutaen siden november. Den store stigning kommer efter flere dage med små plusser, der langsomt har fået investorerne til at vende tilbage til Bitcoin. I 2017 blev den handlet tæt på 20.000 dollar, men væltede efterfølgende ned da investorerne blev bekymrede for, at kryptovalutaen var i en bobbel.
  • Carlsberg er populær hos den britiske investeringsbank Barclays, der sent mandag eftermiddag indledte dækning af aktien med en »overvægt« anbefaling og et kursmål på 975 kroner. Det er 17 pct. over mandagens lukkekurs. Kursmålet er også væsentligt over den gennemsnitlige vurdering af aktien, der i øjeblikket ligger på 833,60 kroner, ifølge Bloomberg data.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

  • Kl. 14.30: USA - Ordrer på varige forbrugsgoder, februar

Virksomheder i fokus

  • A.P. Møller Mærsk afholder generalforsamling. Generalforsamlingen kommer kort inden den forventede børsnotering af Mærsk Drilling.
  • DSV - Nordea har løftet kursmålet til 675 kroner fra 620 kroner efter transportkæmpen mandag annoncerede købet af schweiziske Panalpina for godt 30 mia. kr.

Markederne lige nu - kl. 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +0,2 pct.
Kinas Shanghai Composite: +0,4 pct.
Japans Nikkei 225: -0,02 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,4 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: -0,03 pct.
Tysklands DAX 30: -0,01 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: -0,1 pct.
Nasdaq: -0,1 pct.
Dow Jones Industrial Average: -0,2 pct.