Amerikanske aktier på rekordkurs efter positiv vaccinenyhed

De to amerikanske hovedindeks lukkede mandag med nye rekorder, efter at nyheden om en yderst effektiv vaccine fra Moderna kom frem.

 
En vaccine mod covid-19 kan meget snart blive til virkelighed. De to amerikanske medicinalvirksomheder Pfizer og Moderna har hver især opnået lovende testresultater med deres vaccinekandidater. Video: CNN, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Geertsen Fold sammen
Læs mere

Først kom Pfizer med nyheden om en coronavaccine, der er 90 procent effektiv, og mandag kom så nyheden om Moderna, som har udviklet en vaccine, der er 94 procent effektiv.

Den udvikling har været særdeles positiv for de amerikanske aktier, som kun er gået en vej siden præsidentvalget, og som har fået endnu mere fart på efter de seneste nyheder om udsigten til effektive vacciner mod coronavirus.

De to hovedindeks, Dow Jones og S&P 500, lukkede således i nye rekorder mandag, hvor de steg med henholdsvis 1,6 og 1,2 procent. Det teknologitunge Nasdaq-indeks, som har båret det brede marked under coronakrisen, steg med beskedne 0,8 procent.

Dermed ligger Dow Jones nu i kurs 29.950, hvilket er et godt stykke over indeksets hidtidige rekord fra februar og før pandemien. Ifølge Marketwatch er det indeksets hurtigste comeback i 30 år.

Også S&P 500 lukkede i rekordhøje 3.627, mens Nasdaq ikke helt nåede rekorden fra september.

Sektorer som industri, finans, energi og rejser havde en rigtig god dag, mens teknologiaktierne havde det mere trængt efter mandagens positive nyhed om endnu en vaccine, der snart kan være på vej.

Også de europæiske aktier havde en god mandag, hvor samtlige store indeks lukkede i plus. Engelske FTSE 100 og franske CAC 40 steg 1,7 procent, mens det italienske FTSE MIB og spanske IBEX 35 steg med henholdsvis to og 2,6 procent.

Danske C25 faldt en smule, hvor særligt Coloplast og Genmab trak ned i det samlede indeks med fald på 2,5 og 2,1 procent. I den anden ende af skalaen steg Danske Bank med 4,1 procent, mens Lundbeck steg med 3,4 procent.

LÆS MERE