Aktier hyllet ind i grønt i hele verden inden flere store regnskaber

Der er en positiv stemning på finansmarkederne tirsdag morgen, uden der dog er nogen åbenlyse grunde til det høje humør. Der er en række vigtige nøgletal på programmet i løbet af dagen, samt flere store regnskaber fra USA heriblandt fra Netflix og IBM.

Netflix kommer med regnskab, efter markedet lukker tirsdag. Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Ritza Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen.

Og velkommen til en morgen, hvor aktiemarkeder i hele verden er farvet grønt. I Asien er der stigninger over hele linien, mens futures i både Europa og USA peger på positive åbninger. Der er ingen konkrete begivenheder, der har hjulpet til at løfte markedet, men investorerne følger nøje med i handelskrigen og regnskabssæsonen, der fortsætter på fuld udblæsning tirsdag.

3 ting du skal vide, inden markedet åbner:

 • Handelskrigen mellem USA og Kina fortsætter i en ny runde deal eller no deal. Den amerikanske finansminister Steven Mnuchin sagde over weekenden, at forhandlingerne mellem de to stormagter gik godt, og at de var i gang med at arbejde på de sidste detaljer inden en endelig aftale. Men i løbet af mandagen var Mnuchin på banen igen, og advarede på Fox News om, at der stadig er meget, der skal snakkes igennem inden en aftale er på plads. Præsident Donald Trump bidrog også til debatten og sagde, at  uanset, hvad der sker kommer USA som vinderen af handelskrigen. »Vi vinder enten ved at få en aftale eller vi vinder ved ikke at få en aftale,« sagde han. En handelsaftale er altså langt fra sikker endnu.
 • Vestas' amerikanske chef Chris Brown er optimistisk omkring selskabets fortsatte salg i USA, selvom den store skattestøtteordning PTC, står til at blive udfaset om nogle år. I et indlæg hos Greentechmedia.com skriver Brown, at han ikke forventer et stort fald i aktiviteten efter udfasningen, og at industrien i stedet står over for en ny vækstfase på det amerikanske marked. Analytikere har været meget bekymrede for, hvordan vindmølleproducenter som Vestas Wind System ville klare sig uden det lukrative skatteordning.
 • En rentesænkning på vej i USA? Chefen for den amerikanske centralbanks Chicago-afdeling Charles Evans sagde sent mandag, at banken kunne sænke renten for at sætte gang i inflationen, hvis forbrugerpriserne begynder at falde. Han tilføjede dog, at det i øjeblikket ikke er det mest sandsynlige scenarie. Centralbanken - eller Federal Reserve som den hedder i USA - har signaleret, at der renterne forbliver i ro resten af året, og de tidligst vil hæve renten igen i 2020.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

 • Kl. 10.30: Storbritannien - arbejdsløshedstal for februar
 • Kl. 11.00: Tyskland - ZEW-tillidsindeks for april
 • Kl. 15.15: USA - industriproduktion for marts
 • Kl. 15.50: Ewald Nowotny, ECB-medlem, holder tale i New York
 • Kl. 16.00: USA - boligtal fra NAHB for april
 • Kl. 20.00: Robert Kaplan, chef for Federal Reserve i Dallas holder tale i New Mexico

Virksomheder i fokus

 • Bank of America kommer med regnskab tidlig tirsdag eftermiddag
 • Efter det amerikanske marked lukker kommer Netflix og IBM med regnskab
 • Genmabs amerikanske samarbejdspartner Johnson & Johnson kommer med regnskab
 • DSV - Danske Bank har hævet kursmålet til 650 kroner fra 600 kroner og gentaget sin købsanbefaling. Aktien lukkede mandag i en kurs på 579 kroner

Læs: Klumme: Aktiemarkedet lider af metaltræthed inden den næste store test – regnskabssæsonen

Markederne lige nu

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +0,8 pct.
Kinas Shanghai Composite: +2 pct.
Japans Nikkei 225: +0,2 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,2 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,2 pct.
Tysklands DAX 30: +0,2 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,2 pct.
Nasdaq: +0,3 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,2 pct.

Råvarer:
Olie (Brent): -0,4 pct. til 70,91 dollar
Guld: -0,3 pct. 1.287,65 dollar

Valuta:
1 dollar koster: 6,60 kroner
1 pund koster: 8,64 kroner