Aktier holder vejret inden rentehints fra USA

Den amerikanske centralbankchef Jerome Powell skal holde tale tirsdag, onsdag og torsdag. Markedet holder vejret og vil vende hver en kommentar om, hvor renterne er på vej hen på den korte bane.

Denne mand - USAs centralbankchef Jerome Powell - kan bestemme retningen for aktiemarkedet i denne uge. Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix   Fold sammen
Læs mere

God morgen,

Og velkommen til en tirsdag morgen, hvor det er relativt stille ude på de store aktiemarkeder. Børserne i Asien er en anelse i rødt, mens futures for europæiske og amerikanske aktier peger på små fald, når markedet åbner.

Mandag bød også på små fald, som er kommet, efter at en stærk amerikansk jobrapport i sidste uge såede tvivl om, hvorvidt centralbanken vil sænke renten senere på måneden. Centralbankchef Jerome Powell har nemlig sagt, at en rentenedsættelse kun sker, hvis de økonomiske nøgletal viser en afmatning, og med et solidt arbejdsmarked er det svært at argumentere for, at økonomien er under pres. Der er dog en række andre nøgletal, der er begyndt at vise svaghedstegn, inklusiv hussalg og forskellige tillidsindikatorer.

Derfor sidder investorerne og venter i spænding på at høre, hvad Powell vil sige, når han taler hele tre gange i denne uge. Første gang er tirsdag eftermiddag dansk tid, hvor han vil levere åbningstalen til en konference i St. Louis, Kansas, og derefter skal han onsdag og torsdag stå skoleret foran Kongressen, når han giver sin halvårlige update til politikerne. Enhver antydning af, hvad der sker med renterne på den korte bane, kan sende chokbølger gennem markedet. Hvis han signalerer, at der alligevel ikke kommer en rentenedsættelse i juli, vil statsrenterne formentligt begynde at stige, og det vil lægge voldsomt pres på aktiemarkedet.

I øjeblikket lever aktier mest på håbet om lave renter, og forsvinder det, står geopolitisk ballade og en afmatning i verdensøkonomien klar til at være de dominerende temaer, og det baner vejen for en aktienedtur. Hold derfor tæt øje med Powell i denne uge.

Vi begynder også så småt at få de første regnskaber fra USA, der kan give indikation af, hvordan virksomhederne er sluppet igennem et noget volatilt andet kvartal. Tirsdag kommer Pepsico blandt andet med regnskab, og i næste uge begynder de store bankregnskaber at rulle ind.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Virksomheder i fokus

 • Sent mandag kom Danske Bank med endnu en nedjustering og sagde, at den nu forventer et overskud på 13-15 mia. kroner i 2019,  hvor banken tidligere havde forventet et resultat for året på mellem 14 og 16 mia. kroner. Nedjusteringen var dog ikke nogen større overraskelse, så det er ikke sikkert, at aktiekursen vil flytte sig meget, når markedet åbner. Nordea har tirsdag morgen sænket kursmålet på Danske Bank-aktien til 140 kroner fra 150 kroner, men gentaget »købs«-anbefalingen. Aktien lukkede mandag i en kurs på 104,20 kroner.
  Selskab Kurs Ændr. %
 • Mærsk – Handelsbanken har løftet sit kursmål på aktien til 9.000 kroner fra 8.500 kroner og samtidigt gentaget »købs«-anbefalingen. Aktien lukkede mandag i en kurs på 7.842 kroner.
  Selskab Kurs Ændr. %
 • Chr. Hansen – Berenberg har sænket sin anbefaling til »sælg« fra »hold« og skåret kursmålet til 575 kroner fra 630 kroner. Mandag lukkede aktien i en kurs på 616 kroner.
  Selskab Kurs Ændr. %
 • Genmabs studie af Darzalex i kombination med Velcade, Revlimid og Dexamethason til behandling af knoglemarvskræft har nået sit første delmål.
  Selskab Kurs Ændr. %

Markederne lige nu - 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: -0,7 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,02 pct.
Japans Nikkei 225: +0,1 pct.
Sydkoreas Kospi: -0,5 pct.

Europa (futures)
Euro Stoxx 50: -0,3 pct.
Tysklands DAX 30: -0,6 pct.
Storbritanniens FTSE 100: -0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: -0,3 pct.
Nasdaq: -0,4 pct.
Dow Jones Industrial Average: -0,3 pct.

Råvarer:
Olie (Brent): -0,1 pct. til 64,02 dollar
Guld: -0,4 pct. til 1.394,85 dollar

Valuta:
1 dollar koster: 6,66 kroner
1 pund koster: 8,31 kroner