Aktier fortsætter i højt humør: Grønne tal over hele linjen

Efter en mandag med vilde stigninger på Wall Street, fortsætter aktierne i Europa turen op. Tegn på at coronavirussen er ved at være under kontrol i Europa, giver investorerne ro efter markedspanikken i marts.

Wall Street havde en festdag mandag, hvor de store amerikanske aktieindeks steg over syv pct. på data, der viste, coronakurven er ved at blive knækket i Europa og New York.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiemarkedet byder tirsdag på endnu en dag med grønne tal over hele linjen, og investorerne fejrer, at de seneste data om coronavirussen peger på gode nyheder.

I Danmark er eliteindekset, C25, åbnet med en stigning på 1,7 pct.  Det kommer efter gevinster både fredag og mandag, og indekset bliver nu handlet i den højeste kurs siden 9. marts. Det vil sige, at danske aktier nu er steget 17 pct. siden sin bund 23. marts, hvor aktiemarkedet verden over var i panik over, hvor hurtigt coronavirussen spredte sig.

Billedet er tirsdag det samme i resten af Europa, hvor det paneuropæiske Stoxx Europe 600-indeks er oppe med 1,9 pct.

Også i USA tyder alt på en positiv handelsdag. Futures er oppe over en pct., og Wall Street ser dermed ud til at bygge videre på de store stigninger fra mandag, hvor alle tre store indeks lukkede over syv pct. højere. Det gjorde mandag til den bedste handelsdag i USA siden 24. marts.

»Optimismen er drevet af en række faktorer, først og fremmest stigende håb om, at dødsraten for covid-19 er ved at flade ud i Europa, efter at Spanien, Italien og Frankrig rapporterede om et vedvarende fald i antallet af døde i deres respektive lande,« skriver Michael Hewson, chef-markedsanalytiker hos CMC Markets, i en kommentar.

»Vi så også en række nye tiltag til at afbøde de økonomiske konsekvenser af virussen hos regeringerne i Japan, Singapore og Spanien, mens der i USA er snak om endnu en redningspakke senere på måneden eller tidligt i maj,« tilføjer han.

Senere tirsdag skal finansministrene fra euroområdet mødes til en videokonference for at diskutere en plan, der kan holde hånden under økonomien mens coronaudbruddet står på.

Læs: Ulrik Bie: Statsministeren låser den private sektor inde i dybfryseren

Pundet rystet efter Johnsons indlæggelse

I Storbritannien har coronakrisen taget en uventet, alvorlig drejning, efter at premierminister Boris Johnson mandag aften blev overflyttet til intensiv afdeling. Johnson kom søndag aften på hospitalet for en række rutineundersøgelser i forbindelse med coronasmitten, men hans tilstand blev værre i løbet af mandag, og han får nu ilt uden dog at være i respirator.

Premierministerens tilstand vækker bekymring bredt i Storbritannien for, hvem der skal lede landet gennem coronakrisen. Udenrigsminister Dominic Raab er nu stedfortræder for Johnson. Pundet er tirsdag morgen faldet til 8,46 kroner fra en kurs på 8,52 kroner mandag aften.

»Pundet dykkede, fordi det er uklart, hvad beredskabsplanen er for premierministeren. Markedet hader usikkerhed, og det her tegner ikke godt for de næste skridt på vejen for at bekæmpe covid-19 og for de fremtidige Brexit-handelsforhandlinger,« skriver Edward Moya, seniormarkedsanalytiker hos Oanda, i en kommentar.