13 bøger kæmper om Booker-prisen

Den lange liste af nominerede til dette års Booker-pris er blevet offentliggjort. Prisen er Storbritanniens mest prestigefyldte bogpris.

Den indiskfødte forfatter Salmen Rushdie er endnu engang at finde blandt de nominerede til årets Booker-pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørgen Jessen / Scanpix

13 bøger er med i kampen om dette års Booker-pris, som den mest prestigefyldte bogpris i Storbritannien, Irland og Commenwealth-landene.

The Man Booker Prize - som er den officielle titel på prisen - vælger hvert år en lang liste af nominerede. Derefter bliver listen af nominerede skåret ned til en kort liste, og i sidste ende får en enkelt bog prisen.

Sidste år vandt irske Anne Enrights »The Gathering« den fornemme pris, og 10. juli stjal Salman Rushdie overskrifterne, da hans bog »Midnatsbørn«, som oprindeligt vandt prisen i 1981, blev udråbt til at være den bedste bog i Booker-prisens 40 år lange historie.

Rushdie med igen
Salman Rushdie kan fortsætte med at fejre, for hans nyeste bog »The Enchantress of Florence« er med blandt de nominerede til dette års pris.

Også John Berger, som er nomineret for »From A to X«, har vundet Booker-prisen før. Han vandt i 1972 for romanen »G«.

Formanden for juryen, Michael Portillo, siger i en pressemeddelelse, at juryen er yderst tilfreds med dette års nominerede:

»De fem Man Booker-dommere har med utrolig stor enighed besluttet sig for den lange liste af nominerede på 13 bøger. Dommerne er glade for den geografiske spredning med forfattere fra Pakistan, Indien, Australien, Irland og Storbritannien. Vi er også glade for det interessante mix af bøger; fem debutromaner og to romaner af tidligere vindere. Listen dækker over en ekstraordinær spredning i skrivestil; alligevel dominerer to hovedtræk: de storslående fortællinger og den markante brug af humor.«

Den korte liste af nominerede vil blive offentliggjort den 9. september og vinderen får besked den 14. oktober.