De fem bedste Elton John-hit

Den britiske sanger og sangskriver har haft mere end 50 top 40 hits i USA. Berlingskes musikredaktør har valgt de fem bedste forud for stjernens to koncerter i Royal Arena.

1. Tiny Dancer (1971)
Et af Elton Johns smukkeste numre er fra hans fjerde album »Madman Across The Water« og fik en revival, da det var med i Cameron Crowes film »Almost Famous« fra 2000.

2. Rocket Man (1972)
Nummeret kom både til at forudsige Elton Johns komet-agtige succes i starten af 70erne og er også titlen på filmen om hans liv, der har premiere i slutningen af maj.

3. Your Song (1970)
Nok Elton Johns mest kendte ballade, som kickstartede hans karriere. Nummeret er blevet fortolket af flere kunstnere – blandt andre Lady Gaga, Ellie Goulding og Ewan McGregor i filmen »Moulin Rouge«.

4. Bennie & The Jets (1974)
Selv om den aldrig blev udsendt som single, blev den nummer et i USA takket være en række radiostationer. Det staccato-drevne klaver viser en anden side af Johns talent.

5. I’m Still Standing (1983)
Elton Johns guldalder var i første halvdel af 70erne, men dette hit fra 1983 var svar på tiltale til meget af rygterne om stjernens seksualitet og eskalerende kokainmisbrug det årti. Det er samtidig hans bedste bud på et synthesizerdrevent powerpop-anthem.